Politika

‘Gradimo novu sportsku dvoranu bez obzira na Svjetsko rukometno prvenstvo’

'Gradimo novu sportsku dvoranu bez obzira na Svjetsko rukometno prvenstvo'

-U usvojenoj Strategiji sporta stoji da bi Grad Dubrovnik trebao do 2025. godine izgraditi multifunkcionalnu dvoranu. Nakon što je Strategija usvojena, došla je inicijativa Hrvatskog rukomentog saveza s pitanjem je li Grad zainteresiran za gradnju jedne sportske dvorane – odgovorio je gradonačelnik Franković na pitanje vijećnika Gordana Špera. Njega je, naime, zanimalo domaćinstvo svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine.

Istaknuo je kako je slična priča bila i 2008., no tadašnja gradska vlast odbila je tu mogućnost. Tada se govorilo kako će takva dvorana biti financijski teret za Grad.

-Po čemu je situacija sad drukčija, kako bi se financirala gradnja? Hoće li to biti dobitak ili proračunski teret? – zanimalo je vijećnika Špera.

Gradonačelnik je rekao kako je s HRS-om održan sastanak, na kojem je zaključeno kako se gradska Strategija poklapa s interesima HRS-a.

-Mi smo naravno zainteresirani jer bismo putem Saveza mogli dobiti i značajniji dio financiranja. Bez obzira na njih idemo u projekt i pripremamo sve podloge za pripremu dokumentacije, a ako budemo išli u projekt s njima, on će se brže i realizirati – rekao je Franković.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist