Grad

GRADI SE KOLEKTOR Većini Zatonjana priključak na kanalizaciju

GRADI SE KOLEKTOR Većini Zatonjana priključak na kanalizaciju

Iz Gradske uprave izvijestili su kako su gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić obišli radove koje Vodovod provodi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih voda u Zatonu Malom.

Naime, u Zatonu Malom se izvode radovi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih (sanitarnih) voda u dužini 250 metara, profila DN 300 milimetara. Izgradnjom ovog kolektora omogućit će se priključak na sustav javne odvodnje svih objekata na gravitirajućem području.

-Gradonačelnik Franković istaknuo je značaj ove investicije za ekološku sliku zatonske vale jer će se zahvaljujući izgradnji kolektora na sustav odvodnje spojiti i veće stambene zgrade iznad ceste čije je neriješeno stanje odvodnje godinama ugrožavalo okoliš i kvalitetu mora u zatonskoj vali. Također je najavio i izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Štikovica, koju Vodovod planira započeti krajem godine – ističu iz Gradske uprave.

Predsjednik Uprave Vodovoda Luka Matušić izrazio je zadovoljstvo investicijama u Zatonu, posebno s obzirom na probleme s onečišćenjem Palate koji su bili prisutni posljednjih godina.

-Izgradnjom ovog kolektora te u ovoj godini također planiranom izgradnjom obalnog kolektora GMK 16 i GMK 17 završit će se kanalizacijska mreža Zatona Malog te će se većini objekata omogućiti priključak na sustav javne odvodnje – dodao je član Uprave Vodovoda Vicko Begović.

Ugovorena ukupna vrijednost predmetne investicije iznosi 485 253 kuna bez PDV-a, a rok završetka radova je 4. svibnja 2018. godine.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist