Aktualno

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA U TIJEKU Rešetar mora ukloniti sve nepravilosti u ex Hvarskoj ulici

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvjestio je da je proveden inspekcijski nadzor nad građevinskim radovima koji se izvode u ex Hvarskoj ulici, a o kojima je DuList već pisao. Sukladno nepravilnostima i odstupanjima utvrđenim u ožujku investitoru je naređeno da ukloni sve što nije u skladu odobrenom projektnom dokumentacijom.

Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

‘Provjerom u evidenciji građevinske inspekcije Državnog inspektorata Republike Hrvatske, obavješteni smo da je proveden inspekcijski nadzor vezano za izvođenje građevinskih radova na čest. zgr. 3130 k. o. Dubrovnik, Ulica Maestra Đela Jusića 22 (ex. Hrvatska 22). Utvrđeno je da investitor Mia Rešetar za gradnju poslovnog prostora visine 1 etaže (prizemlje) maksimalne tlocrtne veličine 13,50 m x 4.00 m, posjeduje glavni projekt ZOP 93/17 od listopada 2017. koji je sastavni dio Potvrde KLASA: 612-08/17-05/0642, URBROJ: 532-04-02-17/3-17-02 od 28.11.2017., koju je izdalo Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Dubrovniku. Također je utvrđeno da su Rješenjem Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Dubrovniku KLASA: UP/I-612-08/20-11/27, od 5. ožujka 2020. privremeno obustavljeni radovi te je naređeno investitoru da je dužan ukloniti sve nepravilnosti i odstupanja od odobrene projektne dokumentacije. Postupak građevinske Inspekcije je u tijeku, a u postupku nisu utvrđene druge nepravilnosti i odstupanja od navedenih u rješenju Konzervatorskog odjela u Dubrovniku’.

Pročitajte još

PRVI ČOVJEK DUSTRA-e ŽELJKO RAGUŽ Dubrovačkom turizmu trebaju ideje, a ne savjeti mudraca koji zajedno imaju 250 godina

Iva Dedo

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

SLOM AGENCIJSKOG POSLOVANJA Elite travel otpustio 19 zaposlenika

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija