Vaše vijesti

GRAĐANI OSTALI NA STANICI ‘Čemu služi javni prijevoz ako ne može prevesti sve putnike na koncert na Srđ’

GRAĐANI OSTALI NA STANICI 'Čemu služi javni prijevoz ako ne može prevesti sve putnike na koncert na Srđ'

Jedna naša čitateljica ostala je nemalo iznenađena organzacijom javnog prijevoza Libertasovim autobusom za jutrošnji koncert Ane Rucner na Srđu. Naime, kako ističe, za sve one koji su jutros u 5 sati s Anom Rucner htjeli dočekati ljeto bio je organiziran tek mini bus, u kojemu nije bilo mjesta za sve.

-Želja mi je bila otići na koncert Ane Rucner ‘Pozdrav ljetu’ na Srđu u 5 sati te sam se raspitala o mogućnosti javnog prijevoza. Obzirom da stojim u Gradu došla sam na Pile već oko 4 h kako bi na vrijeme sačekala autobus koji je trebao doći u 4 i 15 minuta. Skupilo se dosta čeljadi iz Grada i nekoliko stranaca. Autobus je stigao oko 4 i 25 minuta prepun putnika – stajali su na nogama sve do vozača. Nekoliko putnika se još naguralo unutra dok su drugi pokušavali saznati hoće li doći još koji autobus.

Čekajući tako nazvala sam prometnika u Libertasu (020/441323) gdje se jedna gospođa javila. Pitam hoće li dolazi još koji autobus, a ona govori da NE dolazi jer da nemaju vozača koji bi vozio u 4 sata. Govorim joj da ima 50 ljudi na stanici na što mi ona kaže i dalje govori da nema drugog autobusa i da je to tako svake godine gužva.

Sad se ja pitam čemu služi javni prijevoz ako ne može prevesti sve putnike koji su se prije zore digli da bi prisustvovali koncertu. Čemu tolike reklame i promocije za koncert i prijevoz kad se javni prijevoz zasniva na jednom malom autobusu i jednom vozaču u to doba. Pa zar smo mi čeljad iz Grada trebali poći u Gruž da bi stali u autobus (iako ne znam kako osim pješice u to doba) ili uzeti taxi da bi prisustvovala „nazovi“ besplatnom koncertu. Da, na kraju je nekoliko gospođa i uzelo taxi, ali mi smo odustale jer ponovno proživljavati ovakvu scenu na povratku sa Srđa nismo si  htjele priuštit.

Što da Vam kažem – potpuno sam razočarana organizacijom gradskih službi grada koji se dići da je predvodnica kulturnih događanja u zemlji. Vjerojatno slično se osjećaju i ono dvoje starijih turista koji su uznevjereni pitali dolazi li drugi autobus te kada su saznali od nas da ne dolazi ostali su zatečeni obzirom da su im u turističkoj zajednici rekli informaciju o polasku javnog prijevoza.

Eto tako sad umjesto da slušam koncert i uživam u atmosferi buđenja predivnog prvog ljetnog dana pišem ovaj mail, opet se osjećajući kao sitna mala čeljad iz geta zvanog Grad. U prilogu Vam šaljem i fotografije prepunog autobusa (da ne spominjem da ovakav prijevoz putnika nije dozvoljen) i dijela čeljadi koja je ostala na stanici ne vjerujući što se događa.

Nadam se da će nova gradska vlast, Tz ili bar organizator koncerta nešto napraviti da se ovo s javnim prijevozom ne ponovi i dogodine jer inače ne učimo ništa iz vlastitih grešaka već se nastavljamo sramotiti – napisala je čitateljica DuLista.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist