Aktualno

GRAĐANI IZNENAĐENI, TABAK POJASNIO Do sjednice Gradskog vijeća parking po ‘skupljoj’ tarifi

GRAĐANI IZNENAĐENI, TABAK POJASNIO Do sjednice Gradskog vijeća parking po 'skupljoj' tarifi

Nakon što je zbog pandemije koronavirusa Sanitat privremeno obustavio naplatu parkinga na gradskim parkiralištima, sustav naplate polako se vraća ‘u normalu’. Naime, proteklog je ponedjeljka Sanitat na svojoj Facebook stranici izvijestio kako s regularnim radom i naplatom korištenja usluge parkiranja od ovog utorka započinju i parkirališta u zoni 0 (mjesta u ulici Branitelja Dubrovnika) te parkiralište Pile i Žičara donji plato. Upravo zbog ove izmjene sugrađanima bi se moglo učiniti da je parking zapravo poskupio, međutim, direktor Sanitata Dubrovnik za DuList je istaknuo kako nisu išli s podizanjem cijena.

-Građani su obaviješteni o regularnoj cijeni putem Smart Parkinga i društvenih mreža. Sve cijene još uvijek obračunavamo po prošlogodišnjem cjeniku. Čekamo sjednicu Gradskog vijeća kako bi se donio novi cjenik i cijena parkinga čak i smanji. Sanitat bez Gradskog vijeća ne može mijenjati cijenu – rekao je za DuList Tabak.

Podsjetimo, za parking za Pilama izdvojit ćete 75 kuna po satu, a na Žičari-donji plato 50 kuna po satu. Sve ostalo je rezervirano za ‘residents only’ odnosno na tim mjestima slobodno mogu parkirati sugrađani koji imaju povlaštenu parkirnu kartu. Dodajmo i kako ćete umjesto dosadašnjih pet sada parking u prvoj i trećoj zoni platiti 10 kuna, prema tarifi u svibnju, dok je u zoni 2 s prethodnih 10 kuna sada cijena porasla na 50 kuna.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist