Grad

‘GRAD ZA DJECU’ Nova vrijedna oprema za dubrovačke dječje vrtiće

'GRAD ZA DJECU' Nova vrijedna oprema za dubrovačke dječje vrtiće

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave opreme za dječje vrtiće, procijenjene vrijednosti 696.400,00 kuna, u sklopu projekta ‘Grad za djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’.

Novom opremom unaprijedit će se standard u dubrovačkim vrtićima, pa će vrtić Pile dobiti opremu za vanjsko igralište, a Pčelica i Palčica opremanje senzornih soba za djecu s poteškoćama u razvoju. S obzirom da se u Dječjim vrtićima Dubrovnik razvijaju dva posve nova, posebna programa – Montessori i sportski program, nabavlja se i oprema za njihovo provođenje i to za opremanje Montessori soba u Škatulici, Pčelici i Palčici te opremanje sportskom opremom dječjih vrtića Pile, Ciciban i Palčica.

Cilj implementacije posebnih programa je povećanje kvalitetu predškolskog odgoja. U Montessori sobama djeca kroz igru uče o apstraktnim pojmovima preko konkretnoga te im se razvija izvrstan matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjemu školovanju i životu. Sadrži didaktičke materijale izrađene od ekoloških materijala, većinom od drveta, a obojeni su prirodnim bojama. Senzorna soba je posebno opremljena soba koja se koristi u terapiji djece s raznim teškoćama poput poremećaja iz spektra autizma, poremećaja senzorne integracije, agresivnosti, dok je sportski program osmišljen kako bi djeca već u osjetljivoj vrtićkoj dobi stekla temeljne sportske vještine – spretnost, preciznost i snagu.

Javna nabava oglašena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave te na internetskoj stranici Grada Dubrovnika. Krajnji rok za dostavu ponude je 5. srpnja 2019. do 10:00 sati, a rok isporuke opreme za dječje vrtiće je 60 kalendarskih dana od dana primitka zahtjeva naručitelja za isporuku i montažu opreme.

Projekt Grad ZA djecu, vrijedan oko 14 milijuna kuna, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Sredstvima se, osim potrebne opreme, financira i edukaciju odgojitelja i stručnih službi o novim programima, kao i zapošljavanje novih kadrova za poslijepodnevni rad vrtića i rad subotom.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist