Aktualno

Grad za Babin kuk dužan pola milijuna kuna!

Grad za Babin kuk dužan pola milijuna kuna!

Grad Dubrovnik Ministarstvu turizma mora vratiti 500 tisuća

kuna s kamatama budući da gradska uprava do dana nije učinila ništa po pitanju izrade projektne dokumentacije za kongresni centar.

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja su Gradu Dubrovniku doznačena temeljem Programa poticaja ulaganjima u kongresne centre kao dijela turističke infrastrukture.
Kako navode iz Ministarstva turizma na temelju tog Programa 2008. godine Gradu Dubrovniku odobreno je 500 tisuća kuna za financiranje izrade projektne dokumentacije, studija i druge dokumentacije potrebne za izgradnju kongresnih centara, kao dijelu turističke infrastrukture gradova.

– Sukladno sklopljenom Ugovoru, sredstva su bila predviđena za sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju kongresnog centra Dubrovnik na predjelu Babin Kuk. Ugovorom je određeno da je korisnik, u ovom slučaju Grad Dubrovnik, do kraja veljače 2009. godine, obavezan dostaviti konačno izvješće o programu i korištenju dobivenih sredstava, s preslikama računa, ugovora i drugih dokaza.

S obzirom da izvješće, unatoč usmenim kontaktima, opomenama i produljenju roka dostave, nije dostavljeno, Ministarstvo turizma je Gradu Dubrovniku uputilo dopis, u kojem se traži povrat isplaćene potpore s pripadajućom kamatom – odgovorili su iz Ministarstva turizma na naš upit.

Zanimalo nas je također je li Ministarstvo, osim za kongresni centar, s Gradom Dubrovnikom u zadnje četiri godine sklopilo još neki ugovor o bespovratnim sredstvima. – Kroz javne pozive koje je Ministarstvo turizma provodilo od 2008. do 2011. godine, Gradu Dubrovniku je prošle godine kroz Program dodjele bespovratnih sredstava turističkim projektima koji imaju utjecaj na podizanje kvalitete turističke ponude kojima su prethodno odobrena sredstva iz pred pristupnih fondova EU i drugih međunarodnih fondova, odobreno 50 tisuća kuna, i to za projekt Podrška održivim oblicima prijevoza u obalnim gradovima – Adria. MOVE IT!. Spomenuti projekt provodit će se od travnja 2011. do veljače 2014. godine, a rok za dostavu izvješća i pravdanja dobivenih sredstava je lipanj 2012. godine – naveli su iz Ministarstva.

 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist