Aktualno

GRAD: Uskoro Dubrovački vaporetto

Početkom srpnja Grad Dubrovnik, gradska tvrtka Libertas i JU Rezervat Lokrum pokreću projekt “Dubrovački vaporetto”. Građanima i turistima ponudit će se prijevoz brodom na tri linije i to potpuno besplatno uz Libertasov pokaz ili Du Card, pišu iz dubrovačke gradske uprave.

Prva brodska linija povezuje placu u Gružu s Lapadskom obalom, a druga s plažom Solitudo, te dalje s Copacabanom odnosno plažom hotela President, a u dogovoru s koncesionarima. Treću liniju uvest će Rezervat Lokrum brodom Argosy, koji će od Mokošice prometovati do Gruža, povijesne jezgre i Lokruma.

Prve dvije linije uvode se već početkom srpnja, dok će Argosy Mokošicu s povijesnom jezgrom povezivati od sredine idućeg mjeseca. Uvođenje linije poklopit će se i s otvaranjem Centra za posjetitelje otoka Lokruma, u sklopu kojeg će se postaviti i željezno prijestolje iz serije “Igra prijestolja” (Game of Thrones).

Kako je istaknuo gradonačelnik Andro Vlahušić projekt Dubrovački vaporetto povezuje ponudu kopnenog i morskog javnog prijevoza. Dubrovčani će uz predočenje Libertasovog pokaza uslugu koristiti besplatno, dok će se turistima nuditi kroz DU Card.

Za sljedeću sezonu planira se uvođenje linije od plaže Tri brata do Zatona i Orašca, te povezivanje Elafita, poput linije Gornje Čelo – Dubrovnik.

Pročitajte još

BOJAN BOGDANOVIĆ PRATI JUGA ‘Babo’ nije propustio finale Regionalne lige

Dulist

VUČE KORIJENE IZ MOLUNTA Roda Stewarta u Lijepu našu dovela buduća snaha Hrvatica

Dulist

ZBOG ODLASKA U SABOR Mato Franković mjesto predsjednika Turističkog vijeća prepušta Stanku Ljubiću

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija