Natrag
21.2.2019 15:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Grad talac predizborne promocije”

7.12.2012 @ 10:59 Ana Prohaska Politika

Podijelite:

Dubrovački HNS uputio je priopćenje za medije povodom prijedloga Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a o razrješenju Olge Muratti s dužnosti predsjednice Gradskog vijeća. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Izrazito je nezahvalno braniti nekoga koga se napada ne argumentima, već političkim licemjerjem, jer to pretpostavlja spuštanje na razinu u kojoj se uvijek najbolje snalazi onaj s manje političke savjesti i manje osobnih skrupula.

Zahtjev za ostavkom predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti, predstavlja upravo to, samodopadnu predstavu, kojom se Grad uzima kao talac predizborne promocije.

Jer, kako drukčije nazvati zahtjev kojim se dvadesetak dana prije najvećih blagdana te nekoliko mjeseci prije redovnih lokalnih izbora, traži ostavka predsjednice Gradskog vijeća, a time i u konačnici raspuštanje tog tijela, odnosno, prijevremeni izbori.

Kako nazvati glavni argument oporbe, po kojem je gospođa Olga Muratti kriva za izazivanje krize u kulturnim ustanovama, kad je upravo ta ista oporba sama svojim sabotiranjem te iste, zakazane, sjednice, onemogućila da se pravna procedura sprovede i tim istim kulturnim ustanovama omogući normalno djelovanje?!

Nadalje, zamjeraju joj kako ne saziva dovoljno sjednica, pogotovo ne onih koje bi se bavile ključnim gradskim pitanjima, a istovremeno sazivaju hitnu tematsku sjednicu s jednom jedinom točkom, razrješenje predsjednice Gradskog vijeća. Izgleda, dakle, kako je to jedini gradski problem. I najvažniji. Ne golf, ne Ombla, ne zidine… Budućnost Dubrovnika prelama se baš na Olgi Muratti. I to baš danas.

HNS odbacuje ovakav prijedlog za smjenom predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti i pruža joj svoju punu potporu u daljnjem obavljanju te funkcije – ističe se u propćenju kojeg potpisuje predsjednik Antun Pravedan.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana