Aktualno

“Grad Split – Ispostava Dubrovnik”

"Grad Split - Ispostava Dubrovnik"

Nakon Trgovačkog suda i carinarnice, Dubrovniku je ukinuta i ispostava HZZO-a, koja je pripojena regionalnom uredu u Splitu. Tim povodom priopćenjem za javnost oglasila se udruga Dubrovnik Regija.

“Udruga Dubrovnik Regija već duže vrijeme upozorava javnost da će Dubrovnik postupno biti potpuno marginaliziran i provincijaliziran. Nakon Trgovačkog suda i dubrovačke carinarnice, na red je došla dubrovačka ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koja je pripojena regionalnom uredu u Splitu. Pitamo se što je sljedeće? Gradonačelnik Dubrovnika će ubuduće biti Željko Kerum, a građani Dubrovnika će ubuduće biti Splićani? Ili Grad Split – Ispostava Dubrovnik.

Želimo naglasiti da ćemo i dalje ustrajati u zalaganjima da se ovoj našoj regiji dodijeli status posebne administrativne regije unutar Republike Hrvatske, baš onako kako će taj isti status biti dodijeljen Dalmaciji, Istri, Zagrebu ili Slavoniji, te ćemo na taj način izbjeći dodatnu marginalizaciju Grada čiju su povijest mnogi očito zaboravili, a neki je vjerojatno nikad nisu ni naučili. Prepoznati će se ovi potonji i sami.

Vlada RH je, sudeći prema napisima u medijima, odlučila nastaviti gradnju Pelješkog mosta. Udruga Dubrovnik Regija jednostavno ne želi i neće vjerovati u ovu vijest sve dok se, bez pečenih volova i velike pompe, na gradilištima u Komarni i Brijesti ne pojave strojevi, ne podigne prašina i ne zatutnje kamioni. Jer dosta smo puta bili izvarani, kako za mandata prošle Vlade iz redova HDZ-a, tako i za mandata ove nove Kukuriku koalicije koja je u kratkom roku oborila sve rekorde raznih prijedloga povezivanja Dubrovnika i regije s maticom.

Sjetimo se nekih od „rješenja“. Trajekti Komarna – Brijesta, trajekti na već postojećoj liniji Ploče – Trpanj, tunel pod Neumom, koridor u neumskom zaleđu za promet putnika ali ne i roba, pontonski most…, još samo nedostaju teleporteri ili katapulti pa da cirkus bude potpun.

Ne želimo kvariti zabavu pa ćemo pričekati potpisivanje, za nas, povijesnog ugovora o gradnji Pelješkog mosta, ali ako se to i dogodi napominjemo da će Dubrovačka regija biti cjelovita i potpuna tek onoga dana kad mostom prođu prva vozila. Osim toga napominjemo da Vlada RH, iz čijih god redova dolazila, neće zadovoljiti stanovnike ove regije sve dok Dubrovnik ne bude priključen na mrežu hrvatskih auto-cesta na čvorištu Osojnik.

Dakle, ako Vlada RH misli da će mostom kupiti naklonost stanovnika ove najjužnije regije, onda im moramo poručiti da su most i auto-cesta obaveze a ne kupovina političkih bodova.

Udruga Dubrovnik regija”

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist