Natrag
21.3.2019 11:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad radio bez odobrenja

13.4.2012 @ 13:57 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Konzervatorski odjel u Dubrovniku još 19. ožujka ove godine donio je rješenje o obustavi radova u sklopu ljetnikovca Gundulić u Gružu, koji su se, ističe pročelnica tog odjela Žana Baća vršili bez odobrenja nadležne službe zaštite.

Naime, odgovorivši na upit duLista o radovima koje je gradska uprava, koja tvrdi da je riječ o čišćenju i uređenju, poduzela na prostoru nekadašnjeg Vrtlarovog rasadnika, Baća ističe kako je kulturno – povijesna cjelina Ljetnikovca Paladina Gundulića u Dubrovniku, Gruž, Obala Stjepana Radića 6, zaštićena kao pojedinačno kulturno dobro i to Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine od 22. prosinca 2008. godine

– Budući da je utvrđeno da se u arealu ljetnikovca vrše radovi bez odobrenje nadležne službe zaštite Konzervatorski odjel u Dubrovniku je dana 19. ožujka 2012. donio rješenje o obustavi radova. O istom je obaviješten Odjel za inspekcijske poslove Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture u Zagrebu, te je obavljen očevid dana 28. ožujka o. g. i nastavlja se postupak u okviru svoje nadležnosti – ističe pročelnica Baća.

Na naš upit treba li Grad Dubrovnik za radove ishoditi dozvolu Konzervatorskog odjela istaknula je da budući da se radi o zaštićenom kulturnom dobru, za sve radove nužno je ishoditi odobrenje nadležne službe zaštite.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana