Aktualno

Grad radio bez odobrenja

Konzervatorski odjel u Dubrovniku još 19. ožujka ove godine donio je rješenje o obustavi radova u sklopu ljetnikovca Gundulić u Gružu, koji su se, ističe pročelnica tog odjela Žana Baća vršili bez odobrenja nadležne službe zaštite.

Naime, odgovorivši na upit duLista o radovima koje je gradska uprava, koja tvrdi da je riječ o čišćenju i uređenju, poduzela na prostoru nekadašnjeg Vrtlarovog rasadnika, Baća ističe kako je kulturno – povijesna cjelina Ljetnikovca Paladina Gundulića u Dubrovniku, Gruž, Obala Stjepana Radića 6, zaštićena kao pojedinačno kulturno dobro i to Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine od 22. prosinca 2008. godine

– Budući da je utvrđeno da se u arealu ljetnikovca vrše radovi bez odobrenje nadležne službe zaštite Konzervatorski odjel u Dubrovniku je dana 19. ožujka 2012. donio rješenje o obustavi radova. O istom je obaviješten Odjel za inspekcijske poslove Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture u Zagrebu, te je obavljen očevid dana 28. ožujka o. g. i nastavlja se postupak u okviru svoje nadležnosti – ističe pročelnica Baća.

Na naš upit treba li Grad Dubrovnik za radove ishoditi dozvolu Konzervatorskog odjela istaknula je da budući da se radi o zaštićenom kulturnom dobru, za sve radove nužno je ishoditi odobrenje nadležne službe zaštite.
 
 

Pročitajte još

DIO ČIBAČE BEZ STRUJE U tijeku radovi na trafostanici, evo kad će se vratiti

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Gulliverovi volonteri čistili plažu za pse, skupili 15 kilograma otpada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija