Aktualno

Grad prijavljen Urbanističkoj inspekciji

Udruženje hrvatskih arhitekata prijavilo je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja odnosno njihovoj Urbanističkoj inspekciji odgovorne iz Grada Dubrovnika zbog prijedloga Izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika –

potvrdio nam je predsjednik Udruženja Hrvoje Hrabak.

– Riječ je o prijedlozima tih planova koji su izašli u javnoj raspravi koji imaju pečat tvrtke koja nema ovlaštenje da radi poslove prostornog uređenja. Riječ je o tvrtki IGH urbanizam d.o.o. Da biste se  bavili prostornim uređenjem u Hrvatskoj zakonom je regulirnao da morate imati licencu od Ministarstva graditeljstva. U trenutku ugovaranja posla na izmjeni i dopuni i Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana Grada taj posao je ugovorila firma IGH dd i koja je u to vrijeme imala svoj urbanistički dio i koja je imala ovlaštenje za to. U međuvremenu je radi ekonomskih problema IGH dd ugasio svoj urbanistički ured i osnovao novu firmu koja se zove IGH urbanizam d.o.o. Ona može pravno naslijediti prava i obveze po financijskom poslovanju, ali ne i licencu koju treba ponovno ishoditi. A oni licencu nisu ni zatražili – pojasnio nam je Hrvoje Hrabak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata.
 
Zrinka Rudež iz trtke UGH urbanizam već je ranije, prilikom Javnog izlaganja o Prijedlogu Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika kada je na tu činjenicu upozorila Marija Kojaković, predsjednica DAD-a, je istaknula  kako je izrađivač plana IGH Urbanizam u konzorciju s Institutom IGH iz kojega je ova nova tvrtka, u procesu restrukturiranja i potekla.

– Imamo sve potrebne dokumente i papire i nekorektno je da DAD jednog svog člana javno ovako proziva. Ovo nije prvi put jer je gospođa Kojaković već istupala u ovome duhu – rekla je Rudež, naglasivši kako se sve može dokazati, ako je potrebno kroz različite papire.

– Svi potrebni papiri postoje, ali ih ne nosim u džepu. Ako je u tom dijelu dokumentacija nedosttna, nadopunit ćemo je – zaključila je Zrinka Rudež raspravu o tome ima li IGH urbanizam dozvolu za izradu GUP-a ili ne Zrinka Rudež.

Pročitajte još

Nuncijata dobila butigu, promet će se ‘rješavati’ obećanjima za izbore

Dulist

KRISTIĆ O SLUČAJU PEYTON Gradska uprava godinama skriva činjenice i pere ruke

Dulist

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija