Kultura

‘GRAD PO ZIMI’ U BETULI PO MJERI Paljetak predstavio ‘Blago kralja Salomona’

I ovog petka, u 10 i tri minute, u ‘Fontani – betuli po mjeri’, omiljenom okupljalištu domaće čeljadi i zadnjoj dubrovačkoj betuli, u sklopu programa ‘Grad po zimi’ otvorena je izložba jednog umjetničkog djela akademika Luka Paljetka.

Peta je to izložba iz zanimljivog zimskog ciklusa ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’, na kojoj je naš sugrađanin, pjesnik, akademik Luko Paljetak javnosti predstavio jedinstveno umjetničko djelo – ‘Blago kralja Salomona’.

Po sad već dobrom običaju izložbu sa jednom Paljetkovom slikom koja će trajati samo jedan dan, do subote ujutro oko deset sati, otvorio je gospar Tomislav Šuljak ili naš dragi Dundo Pero, a održano je i kratko ‘književno jutro’, u kojem je akademik Paljetak pročitao svoju poznatu pjesmu ‘Stradun’, toliko znakovitu u ova vremena.

Pročitajte još

Renomirani švedski zbor Romeo i Julija u Dubrovniku

Dulist

KNJIGA POEZIJE Otkrijte ‘Zaljubljenu dušu’ Alde Merini

Dulist

DSO I LAUS AKADEMIJA NAJAVLJUJU KONCERT Enigma Ivan Mane Jarnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija