Natrag
17.2.2019 03:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘GRAD PO ZIMI’ U BETULI PO MJERI Paljetak predstavio ‘Blago kralja Salomona’

18.12.2015 @ 12:24 Baldo Marunčić Kultura
10;10

Podijelite:

I ovog petka, u 10 i tri minute, u ‘Fontani – betuli po mjeri’, omiljenom okupljalištu domaće čeljadi i zadnjoj dubrovačkoj betuli, u sklopu programa ‘Grad po zimi’ otvorena je izložba jednog umjetničkog djela akademika Luka Paljetka.

Peta je to izložba iz zanimljivog zimskog ciklusa ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’, na kojoj je naš sugrađanin, pjesnik, akademik Luko Paljetak javnosti predstavio jedinstveno umjetničko djelo – ‘Blago kralja Salomona’.

Po sad već dobrom običaju izložbu sa jednom Paljetkovom slikom koja će trajati samo jedan dan, do subote ujutro oko deset sati, otvorio je gospar Tomislav Šuljak ili naš dragi Dundo Pero, a održano je i kratko ‘književno jutro’, u kojem je akademik Paljetak pročitao svoju poznatu pjesmu ‘Stradun’, toliko znakovitu u ova vremena.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana