Natrag
21.2.2019 10:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad obećao – ubuduće uz suglasnost konzervatora

26.4.2012 @ 13:32 Andrea Falkoni Račić Aktualno
3;3

Podijelite:

Gradonačelnik Andro Vlahušić obišao je prostor bivšeg Vrtlarovog rasadnika u Gružu, onog istog gdje su po nalogu Grada obavljeni radovi bez sugalsnosti konzervatora.

Podjetimo, riječ je o vrtu renesasnog ljetnikovca Gundulić u Gružu gdje se bagerima raščišćavao teren, odnosno ostatci bivšeg rasadnika. No, Grad je za sve te radove trebao ishoditi suglasnost nadležne službe zaštite, što nije učinjeno. Zato je tijekom današnjeg obilaska rečeno kako će se za sve eventualne radove u budućnosti ishoditi potrebne suglasnosti (!?).

Tijekom obilaska, obavještavaju iz Gradske uprave budući da obilasku nisu bili nazočni mediji istaknuto je kako je Grad Dubrovnik iz zapuštenog prostora očistio glomazni otpad nastao propadanjem plastenika i betonskih arli nakon napuštanja rasadnika, bez intervencija u izvorne kamene kolone i podzide.

– Studija koja se izrađuje u sklopu projekta rekonstrukcije ribarnice će pokazati mogućnosti daljnjeg uređenja bivšeg rasadnika te definirati javnu namjenu, a za sve eventualne radove će se pribaviti potrebne konzervatorske suglasnosti. Budući da je prostor sada očišćen od plastičnih, betonskih i metalnih ostataka i azbestnih elemenata nekadašnjih baraka siguran je za boravak građana i posjetitelja pa će se otvoriti za javnost te uvrstiti u gradski registar zelenih površina i sukladno tome redovito održavati i čistiti – navode iz gradske uprave.

U obilasku su u pratnji gradonačelnika bili i predstavnici gradskih upravnih odjela za promet i komunalne djelatnosti, Dinko Mirić i Zlatko Uršić, direktor Sanitata Niko Kapetanić, pročelnica Konzervatorskog odjela Žana Baća te predstavnik izrađivača projekta rekonstrukcije ribarnice iz Arhitektonskog studija Vetma.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana