Aktualno

Grad ne zna koliko košta postavljanje mikrasfalta

Grad ne zna koliko košta postavljanje mikrasfalta

U osvit lokalnih izbora dubrovačke ceste osvanule su presvučene novim ruhom – tzv. mikroasfaltom. Akcija asfaltiranja 'navrat na nos' provedena je ulicu po ulicu, a konfuzija zašto se to radi, po kojem projektu i kojom logikom još uvijek vlada među dijelom građana.

Bez prethodne najave žitelji Dubrovnika promatrali su tako kako se preko starog asfalta stavlja novi sloj, ponovno uz kilometarske gužve, a Vlahušićevi suparnici mikroasfalt su nazivali, među ostalim i 'najvećom prijevarom od stoljeća sedmog'. Ponukani time tražili smo odgovore od Grada Dubrovnika o tome koliko je mikroasfalta postavljeno i po kojoj cijeni.
 
Građevinska knjiga u izradi?
 
'Oko 100 tisuća m2, a cijena ovisi o broju slojeva koji su postavljeni. Izrađuje se građevinska knjiga u kojoj će biti točno precizirano gdje je postavljeno koliko slojeva i po kojoj cijeni', stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Grada Mario Tevšić.
 
O razlozima izbora baš mikroasfalta iz Grada su pak naveli kako se to rješenje pokazalo trajnije i sigurnije od običnog asfalta, a na naš upit po kojim kriterijima su određeni dijelovi grada i ulice u koje će se mikroasfalt postaviti rečeno nam je kako su 'prioritet imale glavne gradske prometnice na kojima je asfalt bio u najlošijem stanju, a koje nisu predviđene za polaganje nove elektrodistribucijske mreže na jesen ove godine. Također, sanirala su se i opasna mjesta slabog prijanjanja automobilske gume na podlogu, poput dijela Ulice od Mihajla ili ceste od Komolca do Šumeta.', stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.
 
Ne ulazeći u tehničke aspekte nameće se pitanje kako cesta prekriva 'asfaltnim šoderom' može biti sigurnija, no veći problem predstavlja činjenica kako Grad očigledno ne zna koliko će projekt postavljanja koštati. E sad, obzirom da Gradsko vijeće više ne postoji, a Dubrovnik je presvučen odlukom gradonačelnika bit će zanimljivo vidjeti kako će aktualna gradska uprava zadržati cijenu posla ispod milijun kuna – iznos s kojim po zakonu samostalno ima pravo raspolagati gradonačelnik bez institucije Gradskog vijeća.
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist