Grad

GRAD NARUČIO ISTRAŽIVANJE Evo što građani misle o gašenju glazbe u 23.30

Grad Dubrovnik naručio je istraživanje kojim se željelo utvrditi stavove građana prema vremenskom ograničenju za puštanje glazbe na otvorenom. Istraživanje je provela agencija Ipsos plus, a rezultati govore kako više od polovine ispitanika smatra da treba postojati ograničenje za puštanje glazbe na otvorenom, njih 55 posto, a relativna većina građana (40 posto) samostalno je navela ‘ponoć’ kao preferirano vrijeme ograničenja.

-Bilo je posebno važno saznati kako razmišljaju ljudi koji navode da veći dio godine žive u gradskoj povijesnoj jezgri pa je napravljen i dodatan uzorak građana koji žive u zidinama – navode iz Grada Dubrovnika. Njihov stav, navodi se u zaključcima ispitivanja, znatno naginje ka tome da ograničenja trebaju postojati, to smatra njih 79 posto. Među građanima koji veći dio godine žive u povijesnoj jezgri više od polovice samostalno navodi ‘ponoć’. Za razliku od građana iz drugih dijelova grada, nitko iz povijesne jezgre nije naveo vrijeme kasnije od 01:00.  Između dva ponuđena vremena ograničenja, više od polovine građana se odlučila za ‘ponoć i po’, njih 70 posto. Ali kada se analiziraju podaci građana iz same povijesne jezgre, odgovori su bitno različiti te njih 47 posto želi ograničenje od ’11 i po’, a 43 posto ‘ponoć i po’.

Istraživanje je obavljeno na slučajnom i reprezentativnom uzorku od 679 punoljetnih ispitanika s prebivalištem u Gradu Dubrovniku, u terminu od 15. do 18. srpnja ove godine. Rezultate možete pogledati u nastavku.

Istrazivanje-Dubrovnik-vremensko-ogranicenje-pustanja-glazbe

Pročitajte još

MARJAN LIPANOVIĆ ZATVORIO LUDWIG ‘Ljudi, vidimo se u nekom novom điru’

Maria Prkut

ODLUKA O SMANJENJU CIJENA Parking u drugoj zoni 20, u nultoj 40 kuna po satu

Dulist

FALE DIJELOVI Poljski autobusi ipak neće voziti gradskim ulicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija