Grad

GRAD NARUČIO ISTRAŽIVANJE Evo što građani misle o gašenju glazbe u 23.30

GRAD NARUČIO ISTRAŽIVANJE Evo što građani misle o gašenju glazbe u 23.30

Grad Dubrovnik naručio je istraživanje kojim se željelo utvrditi stavove građana prema vremenskom ograničenju za puštanje glazbe na otvorenom. Istraživanje je provela agencija Ipsos plus, a rezultati govore kako više od polovine ispitanika smatra da treba postojati ograničenje za puštanje glazbe na otvorenom, njih 55 posto, a relativna većina građana (40 posto) samostalno je navela ‘ponoć’ kao preferirano vrijeme ograničenja.

-Bilo je posebno važno saznati kako razmišljaju ljudi koji navode da veći dio godine žive u gradskoj povijesnoj jezgri pa je napravljen i dodatan uzorak građana koji žive u zidinama – navode iz Grada Dubrovnika. Njihov stav, navodi se u zaključcima ispitivanja, znatno naginje ka tome da ograničenja trebaju postojati, to smatra njih 79 posto. Među građanima koji veći dio godine žive u povijesnoj jezgri više od polovice samostalno navodi ‘ponoć’. Za razliku od građana iz drugih dijelova grada, nitko iz povijesne jezgre nije naveo vrijeme kasnije od 01:00.  Između dva ponuđena vremena ograničenja, više od polovine građana se odlučila za ‘ponoć i po’, njih 70 posto. Ali kada se analiziraju podaci građana iz same povijesne jezgre, odgovori su bitno različiti te njih 47 posto želi ograničenje od ’11 i po’, a 43 posto ‘ponoć i po’.

Istraživanje je obavljeno na slučajnom i reprezentativnom uzorku od 679 punoljetnih ispitanika s prebivalištem u Gradu Dubrovniku, u terminu od 15. do 18. srpnja ove godine. Rezultate možete pogledati u nastavku.

Istrazivanje-Dubrovnik-vremensko-ogranicenje-pustanja-glazbe

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist