Kultura

„Grad kao živi organizam“

Tlocrt grada Dubrovnika ucrtan u ljudsko srce vizualni je identitet 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Novim vizualom za koji su zaslužni Maro Pitarević te dizajneri Marko Šesnić i Goran Turković iz studija Šesnić&Turković Grad se predstavlja kao živi organizam koji slavi i živi umjetnost.

Vizualni identitet Dubrovačkih ljetnih igara kroz povijest su kreirali brojni ugledni likovni umjetnici i dizajneri, među kojima i Tomo Gusić, Boris Ljubičić, Luka Gusić i Orsat Franković, dok je izrada ovogodišnjeg vizualnog identiteta povjerena Maru Pitareviću i dizajnerskom dvojcu Šesnić&Turković.

– Dubrovnik je svjetski slavan kao grad jedinstvene ljepote i bogate prošlosti, a jedna od prvih asocijacija na Dubrovnik su njegove zidine. Naša ideja tu nastaje, a nadograđuje se s HEART OF ART. Jer Dubrovnik zaista ima srce od umjetnosti. U danima najveće slave Dubrovačke Republike umjetnost je pulsirala unutar zidina Grada, a Dubrovačke ljetne igre svake godine ožive to srce umjetnosti – objasnili su umjetnici odakle su crpili inspiraciju za ideju.

– Vizualna sličnost srca i tlocrta grada izgleda banalno jednostavno i upravo zbog toga na najbolji način pojačava poveznicu između arhitekture grada i anatomije živog organizama koji živi i slavi umjetnost. Dubrovnik o kojem mi govorimo nije od kamena, nego od čiste emocije. Nadamo se da će ovaj koncept nadahnuti izvođače na srčane izvedbe i posjetitelje da Igre dožive ne samo očima i ušima, već i srcem – rekli su umjetnici.

Maro Pitarević glavni je kreativni direktor Digitela koji je u tu marketinšku agenciju došao nakon što je šest godina vodio vlastitu agenciju Hot dog, dok je prije toga radio u agenciji Grey Worldwide kao copywritter i kreativni direktor, a zatim i u agenciji Bruketa&Žinić kao glavni kreativni direktor. Izdao je i dvije zbirke pjesama, a jedan je od osnivača Udruge profesionalnih pisaca te nezavisnog festivala kreativnih komunikacija „Sudnji dan“.

Marko Šesnić i Goran Turković vode studio za grafički dizajn Šesnić&Turković i dobitnici su brojnih strukovnih nagrada i priznanja od čega se izdvaja Red dot nagrada za izradu vizualnog rješenja predstave „Rat i mir“ L. N. Tolstoja postavljene u HNK u Zagrebu.

Pročitajte još

SLAVLJENIČKA GODINA U Slanici predstavljen godišnji program našeg Orkestra

Dulist.hr

‘DUBROVNIK U HRVATSKOJ POVIJESTI’ Prvo, ali sigurno ne i jedino djelo posvećeno Nenadu Vekariću

Dulist

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija