Natrag
19.4.2019 03:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRAD KANDIDAT: RAZOTKRIVANJE Predstavili se Frelih i Kuduz

7.1.2016 @ 13:59 Dulist Kultura

Podijelite:

U sklopu projekta ‘Grad kandidat: Razotkrivanje’ umjetnici Vladimir Frelih i Igor Kuduz predstavili su svoje radove „Kino Zora“ ili „Sunrise Cinema“ i „One Footage per Day“ jučer, 6. siječnja 2016. u Lazaretima.

Osječki umjetnik Vladimir Frelih predstavio je svoju ideju kina Zora koje bi zapravo prikazivalo prirodne izlaske sunca, nešto što je uvijek tu ali se ne doživljava na taj način. Stavljen u okvir kino platna izlazak sunca na ovaj bi način ponudio neobični kino doživljaj. Ipak, Frelih je svjestan kako bi takva intervencija u prostor narušila vizure Grada, a postavilo bi i okvir ili ograničenje koje nužno sa sobom donosi takva ideja. Kroz razgovor s publikom koja je aktivno sudjelovala u prezentaciji zaključeno je da je instalacija kao ideja vrlo zanimljiva, može imati i dvije varijante gledališta ali bi morala biti postavljena na neko mjesto koje bi manje agresivno upadalo u prostor nego što je to slučaj na Porporeli.

Umjetnik Igor Kuduz prezentirao je stotinjak fotografija koje je zabilježio mobilnim uređajem za svog boravka u Dubrovniku. Na fotografijama su motivi koji prikazuju šire dubrovačko područje iz nekih novih kutova, a publici je bilo posebno zanimljivo vidjeti fotografije Dubrovnika za koje su morali dobro promisliti gdje su zabilježene. Kuduz je istaknuo kako je inspiraciju uglavnom nalazio izvan same povijesne jezgre grada, u Lapadu, Gružu, Mokošici i dalje. Fotografije Igora Kuduza može se vidjeti na Facebook stranici Dubrovnik 2020. kao i stranici autora.

Razotkrivanje se nastavlja večeras serijom projekcija u javnom prostoru grada, raznorodnih sadržaja od apstraktnih animacija do video-fotografskih eksperimenata, kao istraživanje mogućnosti modeliranja novih paradigmi percepcije javnog prostora. “Mogućnosti za 2020.” projekt je koji će realizirati multimedijalni umjetnik Sandro Đukić, a prezentacija projekcija održat će se u Lazaretima sutra, 8. siječnja 2016. u 20 sati.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana