Kultura

GRAD KANDIDAT: RAZOTKRIVANJE Predstavili se Frelih i Kuduz

U sklopu projekta ‘Grad kandidat: Razotkrivanje’ umjetnici Vladimir Frelih i Igor Kuduz predstavili su svoje radove „Kino Zora“ ili „Sunrise Cinema“ i „One Footage per Day“ jučer, 6. siječnja 2016. u Lazaretima.

Osječki umjetnik Vladimir Frelih predstavio je svoju ideju kina Zora koje bi zapravo prikazivalo prirodne izlaske sunca, nešto što je uvijek tu ali se ne doživljava na taj način. Stavljen u okvir kino platna izlazak sunca na ovaj bi način ponudio neobični kino doživljaj. Ipak, Frelih je svjestan kako bi takva intervencija u prostor narušila vizure Grada, a postavilo bi i okvir ili ograničenje koje nužno sa sobom donosi takva ideja. Kroz razgovor s publikom koja je aktivno sudjelovala u prezentaciji zaključeno je da je instalacija kao ideja vrlo zanimljiva, može imati i dvije varijante gledališta ali bi morala biti postavljena na neko mjesto koje bi manje agresivno upadalo u prostor nego što je to slučaj na Porporeli.

Umjetnik Igor Kuduz prezentirao je stotinjak fotografija koje je zabilježio mobilnim uređajem za svog boravka u Dubrovniku. Na fotografijama su motivi koji prikazuju šire dubrovačko područje iz nekih novih kutova, a publici je bilo posebno zanimljivo vidjeti fotografije Dubrovnika za koje su morali dobro promisliti gdje su zabilježene. Kuduz je istaknuo kako je inspiraciju uglavnom nalazio izvan same povijesne jezgre grada, u Lapadu, Gružu, Mokošici i dalje. Fotografije Igora Kuduza može se vidjeti na Facebook stranici Dubrovnik 2020. kao i stranici autora.

Razotkrivanje se nastavlja večeras serijom projekcija u javnom prostoru grada, raznorodnih sadržaja od apstraktnih animacija do video-fotografskih eksperimenata, kao istraživanje mogućnosti modeliranja novih paradigmi percepcije javnog prostora. “Mogućnosti za 2020.” projekt je koji će realizirati multimedijalni umjetnik Sandro Đukić, a prezentacija projekcija održat će se u Lazaretima sutra, 8. siječnja 2016. u 20 sati.

Pročitajte još

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

Dulist.hr

Ljekarništvo Male braće upisano u Registar kulturnih dobara Hrvatske

Dulist

70. IGRE Impresivan slavljenički nastup ansambla LADO unatoč lošem vremenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija