Natrag
21.2.2019 02:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad dužnicima otpisuje kamate!

29.8.2012 @ 20:37 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Grad Dubrovnik odlučio je svojim dužnicima po osnovi zakupa javnih površina i poslovnih prostora otpisati kamate!

Donesena je i uredba, a kako je objasnio pročelnik za financije Niko Pavlović uredbom je stvorena mogućnost podnošenja zahtjeva za oslobađanje od dijela kamata koje pojedini obveznici imaju prema Gradu, uz uvjet da se plati glavnica.

Ureda se, naglasio je Pavlović, ne odnosi na javna davanja, a to su porezi, doprinosi i koncesije. Jedino se odnosi na ugovorene odnose Grada i pojedinih subjekata, odnosno na zakupe javnih površina i poslovne prostore.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 7. rujan, a sutra će Upravni odjel za nekretnine objaviti detaljne uvjete koje obveznik mora ispuniti kako bi mu Grad otpsiao dugoavnja po kamatama.

– To bi bio doprinos Grada i ispomoć u ovoj krizi, a Grad bi istovremeno ostvario određene prihode koji su sad na čekanju, odnosno obveznici ih nisu u mogućnosti podmiriti. Trenutna potraživanja Grada po osnovi zakupa javnih površina i poslovnih prostora iznose 4,5 milijuna kuna, od kojih su neka u sudskim, a neka u ovršnim postupcima – objasnio je Niko Pavlović.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana