Aktualno

GRAD DUBROVNIK: Utvrđeno da su investitori Tolić, Žunec i Valentić ušli u koridor ceste

GRAD DUBROVNIK: Utvrđeno da su investitori Tolić, Žunec i Valentić ušli u koridor ceste

Nakon angažiranja službenog geodeta utvrđeno je kako su investitori Tolić, Žunec i Valentić prilikom izgradnje zgrade nedvojbeno ušli u koridor nerazvrstane ceste zbog čega će Grad Dubrovnik pokrenuti upravni postupak protiv navedenih investitora i zatražiti povratak ceste u prvobitno stanje – istaknuli su u današnjem priopćenju iz Gradske uprave. Također dodaju da ‘ukoliko se ista ne vrati u prvobitno stanje Grad Dubrovnik će putem svog Upravnog odjela za promet provesti navedenu odluku, a za troškove navedenih radova teretit će investitore’.

Ujedno, navode dalje, Grad Dubrovnik će pokrenuti i postupak pred nadležnim sudom zbog oštećenja i uzurpiranja imovine u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, prilikom obilaska radova u Ulici kardinala Stepinca gradonačelnik Mato Franković izmjerio je širinu ceste ispred stabenih zgrada investitora Roka Tolića, Srećka Žuneca i Iris Valentić te ustanovio kako su ovi investitori pola metra ‘ušli’ u javnu cestu.

-Cesta treba biti široka šest metara i sasvim je jasno da su ovi privatni investitori grubo prekršili pravila Grada Dubrovnika i prisvojili javno dobro. Osim što su iskoristili mogućnost lošeg GUP-a po Grad Dubrovnik, istovremeno žele uzeti malo javnog za sebe. Nećemo takvo što dopustiti, nevjerojatno je što sve ljudi rade – rekao je gradonačelnik dodavši kako se ovako što ne smije više dopuštati.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist