Natrag
21.3.2019 13:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad Dubrovnik suglasan s Ministarstvom: Škola počinje 3. rujna!

26.8.2018 @ 15:58 Dulist Grad

Podijelite:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije zaprimilo zahtjev Dubrovačko-neretvanske županije za drugačiji početak nastavne godine, odgovorili su na upit DuLista krajem ovog radnog tjedna.

Škola tako počinje u ponedjeljak, 3. rujna, odnosno školarci imaju još tjedan dana za uživanje u ljetu.
Iz Grada Dubrovnika odgovorili su nam kako su također zauzeli stav da školska godina počinje 3. rujna.

– Pročelnik nadležnog UO-a i suradnici održali su prošlog tjedna sastanak s ravnateljicama osnovnih škola kojima je Grad Dubrovnik osnivač te je zauzet stav da nastavna godina počinje 3. rujna prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./2019., a koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo u svibnju – istaknuli su iz Grada, uz pojašnjenje.

– Naime, procedura dopušta da osnivači škola od Ureda državne uprave u županiji nadležnog za obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz navođenje opravdanih razloga, zatraže odgodu početka nastave, no u tom slučaju škole moraju nadoknaditi propušteno što znači da se nastava primjerice produljuje tjedan dana dulje u lipnju. Također, ostaje manje ‘manevarskog prostora’ za reagiranja u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tijekom zime. Radi svega navedenog, uz činjenicu da se ne predviđaju ekstremne vremenske temperature za rujan, a i da je većina škola klimatizirana, Grad Dubrovnik je u ovom trenutku stava da škola počinje 3. rujna – zaključuju u svom odgovoru.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana