Grad

Grad Dubrovnik suglasan s Ministarstvom: Škola počinje 3. rujna!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije zaprimilo zahtjev Dubrovačko-neretvanske županije za drugačiji početak nastavne godine, odgovorili su na upit DuLista krajem ovog radnog tjedna.

Škola tako počinje u ponedjeljak, 3. rujna, odnosno školarci imaju još tjedan dana za uživanje u ljetu.
Iz Grada Dubrovnika odgovorili su nam kako su također zauzeli stav da školska godina počinje 3. rujna.

– Pročelnik nadležnog UO-a i suradnici održali su prošlog tjedna sastanak s ravnateljicama osnovnih škola kojima je Grad Dubrovnik osnivač te je zauzet stav da nastavna godina počinje 3. rujna prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./2019., a koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo u svibnju – istaknuli su iz Grada, uz pojašnjenje.

– Naime, procedura dopušta da osnivači škola od Ureda državne uprave u županiji nadležnog za obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz navođenje opravdanih razloga, zatraže odgodu početka nastave, no u tom slučaju škole moraju nadoknaditi propušteno što znači da se nastava primjerice produljuje tjedan dana dulje u lipnju. Također, ostaje manje ‘manevarskog prostora’ za reagiranja u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tijekom zime. Radi svega navedenog, uz činjenicu da se ne predviđaju ekstremne vremenske temperature za rujan, a i da je većina škola klimatizirana, Grad Dubrovnik je u ovom trenutku stava da škola počinje 3. rujna – zaključuju u svom odgovoru.

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija