Natrag
19.4.2019 07:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad Dubrovnik sudjeluje u ‘Satu za planet Zemlju’

24.3.2018 @ 7:39 Dulist Grad

Podijelite:

Gašenjem akcentne rasvjete na sjevernom i zapadnom dijelu gradskih zidina, na pročelju Gradske vijećnice i Kneževog dvora, Grad Dubrovnik će se i ove godine pridružiti akciji ‘Sat za planet Zemlju’ Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature).

Obilježavajući ovu globalnu inicijativu u subotu, danas od 20.30 sati na sat vremena Grad Dubrovnik isključit će akcentnu rasvjetu Gradske vijećnice i Kneževog dvora te gradskih zidina na potezu od tvrđave Revelin do tvrđave Bokar, a ovim putem pozivamo sve građane, pojedince i poslovne subjekte da se priključe inicijativi gašenjem rasvjete u svojim domovima, odnosno svojim prostorima.

Sat za planet Zemlju započeo je 2007. godine u Sydneyu kao simbolični događaj gašenja svjetla, dok se danas obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Hrvatska se ovoj inicijativi priključila još 2009. godine, a broj gradova koji sudjeluju raste iz godine u godinu. U 2017. u akciji je sudjelovalo 187 zemalja svijeta, više od 7000 gradova, a 3000 znamenitosti na jedan sat je utonulo u mrak. Akciji se pridružilo i 70-ak hrvatskih gradova.

WWF kroz ovogodišnji Sat za planet Zemlju želi istaknuti povezanost bioraznolikosti i klimatskih promjena. Sloganu ‘Connect2Earth’ WWF dodaje ‘Connect2Rivers’ i cijelu inicijativu usmjerava na zaštitu slatkovodnih ekosustava i važnih rijeka.

Više informacija potražite ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana