GradPolitika

GRAD DUBROVNIK O KONCESIJI ZA ŽIČARU Ugovor će biti sklopljen kada se ispune svi zakonski preduvjeti

GRAD DUBROVNIK O KONCESIJI ZA ŽIČARU Ugovor će biti sklopljen kada se ispune svi zakonski preduvjeti

Grad Dubrovnik reagirao je na istup vijećnika Mosta Dolores Lujić i Mara Kristića na temu potpisivanja ugovora o koncesiji za žičaru s tvrtkom Excelsa nekretnine.

Reakciju Grada Dubrovnika prenosimo u cijelosti:

-Grad Dubrovnik nema nikakve skrivene razloge za nepotpisivanje ugovora o koncesiji za žičaru, kako to politikantski tvrde vijećnici MOST-a. Jedini i isključivi razlog naveden je u dopisima Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i o tome smo u nekoliko navrata javno govorili pa i na sjednicama Gradskog vijeća.

Naime, Gradsko vijeće je 9. travnja 2018. godine donijelo Odluku o dodjeli koncesije. No, DORH je dopisima od 12. travnja i potom od 17. srpnja obavijestio Grad Dubrovnik da postoje zakonske zapreke za sklapanje Ugovora o koncesiji i to sve dok Excelsa nekretnine ne podmire dospjeli dug na račun neplaćene koncesijske naknade Republici Hrvatskoj i Gradu. Grad je poduzeo sve pravne radnje za zaštitu svojih interesa te će Ugovor biti sklopljen kada se ispune svi zakonski preduvjeti za to.

Dakle, što se tiče konstrukcije dvoje vijećnika o tome kako se s potpisivanjem Ugovora čeka kako bi se novim Zakonom o žičarama Excelsa nekretninama omogućilo da im se umanji naknada za korištenje žičare, radi se isključivo o populizmu i namjernom zavaravanju javnosti – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist