Grad

Grad Dubrovnik i Zaklada Blaga djela zajedno u kapitalne projekte

Grad Dubrovnik i Zaklada Blaga djela zajedno u kapitalne projekte

Gradonačelnik Mato Franković primio je u srijedu upravitelja Zaklade Blaga djela Nikolu Obuljena.

Uz Obuljena, na sastanku su sudjelovali i članovi Upravnoga vijeća Zaklade koje čine Mario Dujić, Kruno Težak, gradski vijećnici Maro Kristić i Terezina Orlić te privremena pročelnica Službe Gradskog vijeća Nada Medović.

Upravitelj Zaklade Nikola Obuljen predočio je gradonačelniku izvješće o stanju u Zakladi nakon što joj je odlukama Gradskog vijeća o imenovanju upravnih tijela iz rujna i studenog prošle godine omogućen nastavak rada.

– Sredstva kojima Zaklada raspolaže voljni smo upotrijebiti za sufinanciranje kapitalnih projekata društvene infrastrukture sukladno prioritetima koje će odrediti Grad Dubrovnik – rekao je upravitelj Nikola Obuljen istaknuvši kako je upravo takav način društvenog angažmana bio onemogućen institucionalnim zastojem u radu Zaklade posljednjih godina.

Posebno pohvalnim Franković je istaknuo nastavak snažnije potpore tradicijskim obrtima na području povijesne jezgre koja se ocrtava otvaranjem frizerskog salona/brijačnice i cvjećare.

Istaknuo je kako je Zaklada važan čimbenik u brojnim socijalnim programima Grada Dubrovnika pa i u budućim kapitalnim projektima od kojih je izdvojio Dom umirovljenika u blizini Opće bolnice. Upravo za novi dom na navedenoj lokaciji Grad je pokrenuo izradu projektne dokumentacije koji će uz planirani kapacitet za 200 korisnika imati i druge sadržaje poput programa dnevnog boravka za različite društvene skupine. Zaklada Blaga djela voljna je pomoći u sufinanciranju izgradnje, a gradonačelnik je iskazao i uvjerenje da će Grad dio potrebnih sredstava moći angažirati iz kroz sredstva EU fondova.

Na sastanku je adresirano i pitanje građevinskog zemljišta na području Gruža površine oko 5000 kvadrata. Naime, na parceli u vlasništvu Zaklade Grad Dubrovnik planirao bi izgradnju dječjeg vrtića čijom bi se realizacijom, uz planirani objekt u Solitudu riješilo pitanje kapaciteta predškolskog odgoja na užem gradskom području.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist