Grad

GRAD DUBROVNIK Evo na kojim se sportskim objektima radi ovog ljeta

GRAD DUBROVNIK Evo na kojim se sportskim objektima radi ovog ljeta

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, s ravnateljem JU Sportski objekti Lukšom Klaićem, obišli su sportske objekte u vlasništvu Grada Dubrovnika kako bi se provjerilo u kakvom su stanju i što se sve radi za pripremu sezone.

– Tijekom ljeta sportski se objekti, kroz redovno održavanje, pripremaju za novu sezonu. Tako je i ove godine, sve se izvodi po planu, te će najesen objekti biti spremni za polaznike. Radovi se obavljaju na terenima i Sportskoj dvorani u Gospinom polju, na gruškom bazenu te Stadionu Lapad, gdje je novost i odluka da se zid lijevo i desno od ulaza na stadion ukrasi u dogovoru s grafiterima na zadanu temu –

poručila je zamjenica Tepšić.

Sportska dvorana u Gospinom polju ovih dana tako očekuje montažu nabavljene oprema za ozvučenje dvorane. Ranije je obavljen popravak kanalizacije u svlačionicama, dok će se u drugoj fazi riješiti i tehnički blok te je izoliran dio krovišta dvorane.

Na bazenu u Gružu u tijeku je natječaj za nabavu novog LED semafora čije se postavljanje očekuje do početka iduće sezone. Također, odrađena je izolacija kompenzacijskog bazena te saniranje nosive konstrukcije u tehničkom bloku, izmijenjen je freon u jednoj od četiri klima komore te se planira zahvat za povećavanje temperature u malom bazenu, kojeg koriste osobe s posebnim potrebama.

Novi semafor do kraja mjeseca, očekuje i Stadion u Lapadu, gdje je postavljen novi dio tartan staze te automatske prskalice za travu, a planira se i natkrivanje 200-300 sjedećih mjesta.

U završnoj je fazi i izrada projekta za izvedbu terena s umjetnom travom na postojećem travnatom terenu u Gospinom polju, gdje su postavljene i kućice za rezervne igrače.

Grad Dubrovnik pokrenuo je izradu Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture za razdoblje 2018. – 2028., kako bi se dobio sustavan plan za sportske objekte u gradu. U ovom mandatnom razdoblju, kako je naglasio gradonačelnik Mato Franković, za razvoj sporta planira se uložiti 100 milijuna kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist