Aktualno

Grad će sufinancirati novih 86 stanova za HRVI

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima sastao se danas s pomoćnikom ministra branitelja Bojanom Glavaševićem i njegovim suradnicima.

Dogovoreno je kako će Grad Dubrovnik sudjelovati u izgradnji četiri nove zgrade sa 86 stanova za HRVI u Mokošici, poviše dvije postojeće HRVI zgrade. Grad će svaki stan sufinancirati u iznosu od 100 tisuća kuna, što iznosi 8 milijuna i 600 tisuća kuna udjela.

Prema Ministarstvu branitelja, početak izgradnje navedenih stanova trebao bi biti u drugoj polovici 2014. godine. Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako će se, sukladno zakonskoj proceduri, sredstva osigurati rebalansom Proračuna u sljedećoj godini.
Glavašević je gradonačelnika Vlahušića obavijestio kako će se u Vukovaru, gradu prijatelju Dubrovnika, uskoro formirati mjesto sjećanja u sklopu Memorijalnog muzeja Domovinskog rata koje će biti prilagođeno djeci osmih razreda osnovne škole. Ministarstvo obrazovanja financirat će ovaj projekt kako bi djeca učila o ratnoj povijesti cijele zemlje u  samom gradu heroju, simbolu razaranja.

Gradonačelnik Vlahušić predložio je da se obnovom tvrđave Imperijal na Srđu i trajnim smještajem Muzeja Domovinskog rata, u ratnu dubrovačku priču jednim dijelom uključi i priča prijateljskog grada Vukovara.

Drugom dijelu sastanka nazočili su  predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima je dodijeljeno zemljište na Nuncijati za izgradnju stanova u svrhu stambenog zbrinjavanja. Oni su pomoćniku ministra izložili svoju problematiku oko gradnje kuća, a koja je započela s razrješavanjem budući da je na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća usvojen DPU Nuncijata.

Pročitajte još

IZLAZNE ANKETE HDZ-u četiri, SDP-u tri mandata, jedan osvojio i Kolakušić

Dulist

EU IZBORI Hrvatska je odlučila!

Dulist

U Župi najmanje mare za EU izbore, na Mljetu najveći odaziv

Dulist