Aktualno

Grad će subvencionirati cestarinu do Zagreba

S ministrom Hajdaš Dončićem je dogovoreno da građanima koji putuju na relaciji Dubrovnik – Zagreb Grad Dubrovnik plaća 50 posto cestarine, a polovicu iznosa koji plaća Grad će financirati Ministarstvo prometa – obznanio je najfreškiju ideju gradonačelnik Vlahušić jutros na kolegiju gradonačelnika.

U obraćanju kojeg je, zanimljivo, započeo riječima 'sad ćete se početi smijati, ali ja to moram…', Vlahušić je nastavio riječima uvjeraevanja kako se s ministrom Hajdaš Dončićem čak i rukovao, što se može provjeriti 'kod njihovih glasnogovornika' (?!).

– Znamo da neće lako ni koridor ni most, ali po istom modelu kao Zračni most, dakle za ljude koji privatnim autima putuju za Zagreb, ograničeni broj putovanja Grad Dubrovnik je spreman plaćati 50 posto cestarine kao subvenciju lakšeg života na području Dubrovnika uz potporu Ministarstva – izjavio je Vlahušić.

Dodao je kako će se i taj prijedlog naći na dnevnom redu Gradskog vijeća u subotu, ukoliko dobije potporu klubova vijećnik.
– Ako ne, onda je nećemo staviti na dnevni red. Onda će to biti priča koja će krenuti na ljeto i na jesen  – zaključio je Vlahušić.

Inače, Vlahušić je upravi Croatia Airlinesa jučer uputio još jedno pismo, u kojem je tražio proširenje ideje Zračnog mosta tako što će Grad svoj udio povećati s 250 na 300 kuna po povratnoj karti.

– Tražimo da zima bude popunjena kroz pet mjeseci s polovicom kapaciteta pa da cijena karte vikendom za jednu osobu bude 400 kuna. Tražimo i povećanje letova za Dubrovnik jer je te letove sada teško pronaći, kao i proširenje linije za Bruxelles – izjavio je Vlahušić, dodavši kako je sa Zračnom lukom Dubrovnik dogovoren zajednički projekt Zračna luka Čilipi – Terminal Gruž, a sve će se voditi preko Grada, Vlade, Ministarstva prometa i iz europskih fondova – kazao je na današnjem kolegiju gradonačelnik Vlahušić.

Pročitajte još

ZABRINUTI ČITATELJ ‘Gasirao se po moru kao da za njega ne vrijede ograničenja’

Dulist

VIDEO/Svečana procesija i misa uz blagdan ruke sv. Vlaha

STRADUN PLEŠE! Flash mob pod maskama razveselio prolaznike u Gradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija