Grad

Grad će osigurati sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na Elafitima

Grad Dubrovnik osigurat će potrebna sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na Elafitima. Naime, na ovaj su problem u utorak upozorili predstavnici dubrovačkog HSU-a apelirajući na Grad i Županiju da se iznađu sredstva kako bi stanovnici naših otoka imali jednaku zdravstvenu uslugu kao i ostali građani. 

-S obzirom na činjenicu da je Grad Dubrovnik od strane Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije obaviješten kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio financirati punkt pripravnosti Hitne medicine na Elafitima ovim putem prije svega izražavamo nezadovoljstvo činjenicom kako HZZO nije imao sluha za stanovnike Šipana, Lopuda i Kalamote. Opravdano se stoga pitamo kojim to mjerilima i parametrima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje mjeri potrebu za pružanjem hitne medicinske skrbi i jesu li pri donošenju odluke o gašenju ove usluge razmatrali činjenicu kako postoje dani kada se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta s Elafita ne može doći u Grad i kako je u takvim situacijama adekvatna medicinska usluga jedina slamka spasa za one koji su u potrebi i žive na Elafitima – ističe dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dodao je i kako Elafiti tijekom ljeta uz stacionarne goste dočekuju iznimno veliki broj dnevnih posjetitelja, a broj gostiju višestruko nadmašuje broj stanovnika na Elafitima. Stoga je jasno, poručuje Franković, kako je i u tim vremenima punkt HMP-a na Elafitima i više nego potreban.

-Imajući u vidu sve gore spomenute parametre koje je HZZO pri svojoj odluci očito ignorirao predložit ću Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika da prilikom donošenja odluke o rasporedu viška sredstava iz proračuna u 2017. godini osiguramo dostatna sredstva za financiranje punkta hitne medicine na Elafitima kako bi naši elafitski otoci imali jednaku zdravstvenu uslugu u djelatnosti hitne medicine, kao i ostali građani Grada Dubrovnika – rekao je gradonačelnik.

 

Pročitajte još

ČLAN STE UDRUGE ILI ORGANIZACIJE? Pošaljite svoj prijedlog obilježavanja Feste Parca

Dulist

POTPISAN UGOVOR Getaldići dobivaju jednosmjensku nastavu, adaptira se zgrada u Ul. Ilije Sarake

Dulist

GRAD DUBROVNIK O BOURBONU Monitoring i opažanje na ugrađenoj opremi provodit će se dvije godine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija