Aktualno

Grad će (ipak) ubrati dio prihoda Žičare

Grad će (ipak) ubrati dio prihoda Žičare

Ono što nije uspjelo Vladi, trebalo bi navodno Gradu – dodijeliti koncesijsko odobrenje za žičaru koja od Grada vozi prema Srđu.

Obećao je to ministar Siniša Hajdaš Dončić gradonačelniku Vlahušiću, koji je gle čuda baš ovog tjedna poželio kupiti Žičaru. Bez da mu ju je itko ponudi na kupnju.

A Hajdaš Dončić izvijestio je Vlahušića kako je u tijeku priprema pravnih akata kojima će se definirati da jedinice lokalne samouprave dodjeljuju koncesije za žičare. Naš je gradonačelnik prijedlog pozdravio, jer će isti po donošenju omogućiti Gradu Dubrovniku ubiranje dijela prihoda od žičare, kao što je gradska uprava i tražila.

No, nije Žičara bila jedinom temom razgovora s ministrom. Grad Dubrovnik će se, obavještavaju iz gradskih odnosa s javnošću, uključiti u organizaciju posjeta izaslanstva Europske komisije na visokoj razini sa svrhom osiguravanja sredstava iz europskih fondova za projekte prometnog povezivanja Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, analizirajući izvodljivost i isplativost varijanta mosta i koridora.

U međuvremenu, Ministarstvo prometa će podržati prijedlog Grada Dubrovnika za subvencioniranje letova za Zagreb, a sama Vlada će se u program uključiti sukladno europskim propisima kojima se definiraju kriteriji za financiranje prijevoza.

Također je dogovoreno kako će s radom u rujnu početi zajednička stručna skupina Vlade Republike Hrvatske i Grada Dubrovnika s ciljem pripreme projekta izgradnje terminala u Luci Gruž za financiranje po modelu javno-privatnog partnerstva. Radna skupina će definirati potrebe razvoja putničke luke i pratećih sadržaja na tržišno održiv način kako bi se mogla osigurati sredstva za ulaganje i ubrzati realizacija.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist