Aktualno

Grad blokirao garažu zbog spomeničke rente!

Grad blokirao garažu zbog spomeničke rente!

Grad Dubrovnik blokirao je Garažu.

– Grad Dubrovnik je temeljem nalaza državne revizije, temeljem Zakona o fiskalnoj odgovornosti blokirao račun Garaže na ukupni iznos 6, 5 milijuna kuna, što je spomenička renta koja nije plaćena, a od čega je 2 milijuna kuna prihod državnog proračuna, a 4, 5 milijuna gradskog proračuna – istaknuo je danas na sastanku s medijima gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Prije godinu dana smo to na neki način držali pod kontrolom, sad više, sukaldo zakonu, ne smijemo i mi smo od blokiranih računa naplatili oko 650 tisuća kuna za proračun Grada. Od ovog trenutka garaža na Ilijinoj glavici je zatvorena. Dug Garaže je evo već sad 40 milijuna kuna. Punih godinu dana ja samostalno pregovaram s njima, uspjeli smo napraviti projekt modela nadogradnje trgovačkog centra – naglasio je Vlahušić.

Za model su dobili sve potrebne suglasnosti, osim protupožarne, za koju je gradonačelnik naglasio kako je očekuje idući tjedan, te da će tada moći izdati lokacijsku dozvolu za taj centar.

 Ostaje zapravo jedino pitanje kojesmo dosad imali – što ćemo sad činiti s dugom od 40 milijuna kuna i što učiniti s novom građom? Garaža će, moguće, biti zatvorena idućih mjeseci, osiguranje će ponovo platiti Grad Dubrovnik. Mi smo apsolutno sve naše probleme riješili, dozvole i slično, tražimo izdavanje lokacijske dozvole, mi smo spremni na sve varijante uključujući i stečaj garaže, te da je Grad Dubrovnik kupi na potpuno novi ugovor – istaknuo je gradonačelnik.

Ukoliko su Midia grupa  i PBZ spremni na razgovor i potvrdu na glavni projekt i ugovor, i 5500 kvadrata kvalitetnog prostora, 25 poslovnih prostora od čega će se graditi veliki komercijalni trgovački centar tipa prehrane. Ili će biti u stečaju, ići ćemo na sudsku nagodbu, morat ćemo tražiti tko je kriv i zašto je 40 milijuna kuna tu te tko će ih platiti. To je nešto što je jednostavno novi zakon naložio i ukoliko garaža bude zatvorena mi ćemo osigurati sve zaposlenike, nećemo zatvoriti Garažu na način na činimo veću štetu. Svi ljudi koji rade radit će čak i u slučaju stečaja. A što se tiče potraživanja MIDIA grupe i PBZ, oni su preko 200 milijuna kuna. Igraju se vatrom, a mi moramo postupati sukladno Zakonu. Nitko ne smije otvoriti Garažu da čini još veću štetu – zaključio je Vlahušić. 

Tim povodom kontaktirali smo Juga Bašicu, direktora Ragusa parkinga, koji nas je uputio na Grad Dubrovnik, jer on nije sudjelovao u pregovorima. U njima su sudjelovali Grad Dubrovnik, Midia Grupa i PBZ.

– Prvi veljače ističe nam osiguranje garaže i ako se ono ne produži ne možemo puštati aute u nju – istaknuo je Bašica.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist