Natrag
25.3.2019 15:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

„GRAD BEZ KRIMINALA“ Dubrovnik među šest najsigurnijih odredišta na svijetu!

2.10.2014 @ 20:27 Dulist dulist IN

Podijelite:

Američki internetski portal Wall Street Cheat Sheet objavio je listu šest svjetskih najsigurnijih gradova za posjetiti, a na njoj se našao i Dubrovnik.

– Prelijepi Dubrovnik, ‘Biser Jadrana’, smjestio se na treće mjesto TripAdvisorove liste najsigurnijih gradova svijeta. Turisti ga posjećuju zbog žalastih plaža i fantastične arhitekture. Stopa kriminala u gradu je vrlo niska kad se uspoređuje sa zapadnoeuropskim i američkim standardima, a sitni kriminal gotovo da i ne postoji – piše u svom članku novinarka Catherine Northington.

Uz Dubrovnik, na listi su još redom danska prijestolnica Kopenhagen, Tokio u Japanu, glavni grad Islanda Reykjavik, azijska grad-država Singapur i nizozemski Amsterdam.

– Kad planirate putovanje, jedan od najbitnijih faktora o kojem morate razmisliti jest vaša sigurnost. Stopa kriminaliteta široko se razlikuje od destinacije do destinacije i uvijek je važno imati na umu sve rizike na koje biste mogli naići u svakoj od destinacija. Šest gradova s liste zauzeli su najviše mjesto u kriteriju sigurnosti. Održali su nisku stopu kriminaliteta, dok su neki dohvatili vrh i u pogledu čistoće i prijateljske atmosfere. Oni su najsigurniji od svih na vašim putovanjima. Ipak, znajući i to, potrebno je uvijek biti na oprezu od nepoznatih područja – ističe Northington.

Cijeli tekst članka možete pročitati ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana