Kultura

Gostovanje Planet Arta u Dubrovniku: Freud i Lewis o ‘vječnom pitanju’ – postoji li Bog?

U potrazi za smislom ovu nedjelju otputovali su Sigmund Freud i C. S. Lewis, odnosno Marko Torjanac i Franjo Dijak koji su ih vjerno utjelovili, a sve pod kapom gostovanja teatra Planet Art u Dubrovniku, u Kinu Sloboda.

Naime, večeras je gostovala nagrađivana predstava ‘Posljednja Freudova seansa’ u kojoj se, usred 1939. godine i kaosa Drugog svjetskog rata susreću dva velika uma potpuno različitih svjetonazora.

Sukob nastaje u rečenici: ‘Postoji li Bog?’ a u predstavi su nam glumci vjerno prenijeli stavova, mišljenja i uvjerenja, ali i osobne priče ovih figura svjetske povijesti te na taj način postavili kompleksna pitanja o nama samima, okolišu u kojem živimo, te potrebi daljnjeg objašnjenja našeg svijeta i uvjerenja.

Posljednja Freudova seansa premiejrno je prikazana 13. prosinca 2016. u DK Gavella, a inače, ovo djelo dobilo je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Kazalište Planet Art osnovao je sam ‘Freud’, odnosno glumac Marko Torjanac koji je ujedno i redatelj ove predstave. Planer Art usmjeren je prema suvremenom problemskom dramskom repertoaru, no i stand up sceni, radionicama…

Pročitajte još

‘SKRAĆENO IZDANJE’ Unatoč vjetru, odigrane Jelčićeve ‘Tri sestre’

Dulist

DVIJE IZVEDBE ‘Tri sestre’ Boba Jelčića u parku Gradac

Dulist

U Sponzi otvorena izložba Ivane Dražić Selmani ‘Horizonti sjećanja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija