Natrag
26.3.2019 22:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gostovanje Planet Arta u Dubrovniku: Freud i Lewis o ‘vječnom pitanju’ – postoji li Bog?

2.4.2017 @ 22:20 Dulist Kultura
16;16

Podijelite:

U potrazi za smislom ovu nedjelju otputovali su Sigmund Freud i C. S. Lewis, odnosno Marko Torjanac i Franjo Dijak koji su ih vjerno utjelovili, a sve pod kapom gostovanja teatra Planet Art u Dubrovniku, u Kinu Sloboda.

Naime, večeras je gostovala nagrađivana predstava ‘Posljednja Freudova seansa’ u kojoj se, usred 1939. godine i kaosa Drugog svjetskog rata susreću dva velika uma potpuno različitih svjetonazora.

Sukob nastaje u rečenici: ‘Postoji li Bog?’ a u predstavi su nam glumci vjerno prenijeli stavova, mišljenja i uvjerenja, ali i osobne priče ovih figura svjetske povijesti te na taj način postavili kompleksna pitanja o nama samima, okolišu u kojem živimo, te potrebi daljnjeg objašnjenja našeg svijeta i uvjerenja.

Posljednja Freudova seansa premiejrno je prikazana 13. prosinca 2016. u DK Gavella, a inače, ovo djelo dobilo je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Kazalište Planet Art osnovao je sam ‘Freud’, odnosno glumac Marko Torjanac koji je ujedno i redatelj ove predstave. Planer Art usmjeren je prema suvremenom problemskom dramskom repertoaru, no i stand up sceni, radionicama…

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana