Kultura

Gostovanje Planet Arta u Dubrovniku: Freud i Lewis o ‘vječnom pitanju’ – postoji li Bog?

Gostovanje Planet Arta u Dubrovniku: Freud i Lewis o 'vječnom pitanju' - postoji li Bog?

U potrazi za smislom ovu nedjelju otputovali su Sigmund Freud i C. S. Lewis, odnosno Marko Torjanac i Franjo Dijak koji su ih vjerno utjelovili, a sve pod kapom gostovanja teatra Planet Art u Dubrovniku, u Kinu Sloboda.

Naime, večeras je gostovala nagrađivana predstava ‘Posljednja Freudova seansa’ u kojoj se, usred 1939. godine i kaosa Drugog svjetskog rata susreću dva velika uma potpuno različitih svjetonazora.

Sukob nastaje u rečenici: ‘Postoji li Bog?’ a u predstavi su nam glumci vjerno prenijeli stavova, mišljenja i uvjerenja, ali i osobne priče ovih figura svjetske povijesti te na taj način postavili kompleksna pitanja o nama samima, okolišu u kojem živimo, te potrebi daljnjeg objašnjenja našeg svijeta i uvjerenja.

Posljednja Freudova seansa premiejrno je prikazana 13. prosinca 2016. u DK Gavella, a inače, ovo djelo dobilo je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Kazalište Planet Art osnovao je sam ‘Freud’, odnosno glumac Marko Torjanac koji je ujedno i redatelj ove predstave. Planer Art usmjeren je prema suvremenom problemskom dramskom repertoaru, no i stand up sceni, radionicama…

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist