Sport

GOŠK Dubrovnik 1919. slavi 100. rođendan, u Gospinom polju uskoro ‘teren kakav Grad zaslužuje’

GOŠK Dubrovnik 1919. slavi 100. rođendan, u Gospinom polju uskoro 'teren kakav Grad zaslužuje'

Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. na poseban će način proslaviti 100. obljetnicu postojanja, a program proslave predstavljen je ovog petka u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Na konferenciji se također govorilo o radovima na nogometnom igralištu te kvalifikacijskom malonogometnom turniru koji će se u Dubrovniku održavati od 23. do 26. listopada. Ile Topuzović u ime Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., ujedno i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza zadužen za mali nogomet istaknuo je kako su mnogi klubovi kroz povijest mijenjali svoja imena, ali da je GOŠK do kraja ostao GOŠK. Naglasio je kako su prije 15-ak dana već započeli proslavu večerom na koju su uspjeli dovesti veterane za isti stol, a da mnogi od njih nisu zbog različitih razmirica unutar kluba dugo vremena razgovarali.

-Uspjeli smo ih pomiriti da ovu stogodišnjicu proslavimo u najboljem ozračju. Proslava će početi s otvaranjem izložbe fotografija kroz 100 godina igranja nogometa u Dubrovniku. Izložba će biti otvorena u nedjelju u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a trajat će 28 dana. Svi oni koji su zainteresirani vidjeti svoje djedove, očeve mogu doći i vidjeti dosta toga na fotografijama. Nakon toga imamo svečanu akademiju u utorak, 22. listopada u 11 sati u Kazalištu Marina Držića. Tu ćemo dodijeliti povelje i priznanja ljudima koji su ostavili traga u nogometu. Kroz taj program veterani GOŠK Dubrovnik imat će 26. listopada utakmicu s veteranima kluba Sloboda iz Tuzle i nakon toga 15 dana dolaze nogometni veterani s Hvara. Prvi će to put biti da jedna hrvatska reprezentacija, a to je ona uzrasta U 20, 20. studenog će odigrati utakmicu s našim klubom. S tom utakmicom ostaje nam još knjiga o GOŠK-u koja će biti najvjerojatnije prezentirana i dovršena za svetog Vlaha – rekao je Topuzović.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo podsjetio je kako se proteklih mjesec i pol dana intenzivno radi na terenu s umjetnom travom u Gospinom polju.

-Nakon prošlogodišnjih kiša, nevremena i oštećenja travnjaka odlučili smo ići u kompletno novu priču s ovim terenom. Uz umjetnu travu dolazi i potpuno novi ogradni zid, ograda, novi drenažni sloj, rješavanje oborinskih kanala terena i cijelog sustava Gospinog polja. Mislim da ćemo u konačnici dobiti jedan kvalitetan teren s umjetnom travom najveće FIFA licence. Ona ima svoju garanciju i mislim da je to nešto što je nogomet u Dubrovniku napokon zaslužio. Taj će teren moći svi koristiti, kako najmlađi tako i seniorske ekipe. Imat ćemo puno više termina za treninge jer se na takvoj podlozi može trenirati u svim uvjetima. To je nešto što nam je bilo neophodno i nismo željeli odgađati radove. Čuli smo puno priča o stadionu i velebnim projektima. Nažalost, prošle su mnoge godine, ništa se nije napravilo, zato smo odlučili ići s ovim terenom odmah i mislim da je to pun pogodak. Završetak radova predviđen je u studenome. Financijska je konstrukcija zatvorena u suradnji s Gradom i Hrvatskim nogometnim savezom – rekao je Pezo te dodao kako će se u drugoj fazi promijeniti dotrajali kontejneri u sklopu tzv. modularne gradnje  te će ih se zamijeniti potpuno novim, modernijim kontejnerima.

-Prilagodit ćemo ih licenci održavanja utakmica druge lige. Treća faza koja bi se trebala dogoditi krajem ove godine jest rješavanje tribine, natkrivanje 400 mjesta, a minimum za drugu ligu je 300. Radovi bi trebali biti gotovi na proljeće 2020. godine – istaknuo je Pezo.

Ile Topuzović osvrnuo se na kvalifikacijski  turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo u malom nogometu.

-Kroz lobiranje smo od Hrvatskog nogometnog saveza dobili mogućnost organiziranja finalnog turnira u futsalu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacijski turnir započinje 22. listopada, 23. i 24. su prve utakmice, 25. je slobodan, a 26. listopada su završne utakmice. Na ovom turniru pored naše hrvatske reprezentacije, tu su i reprezentacija BiH, Rusije i Švedske. Po nekim našim procjenama favoriti su Rusija i mi – zaključio je Topuzović.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist