Sport

GOŠK DUBROVNIK 1919. Najveća pojačanja povratnici Cicijelj i Pralas

GOŠK DUBROVNIK 1919. Najveća pojačanja povratnici Cicijelj i Pralas

GOŠK Dubrovnik 1919. priprema se za nastup u južnoj skupini 3. HNL u sezoni 2018./2019., a momčad trenera Josipa Papića ovog ljeta doživjela je dosta promjena.

U ljetnom prijelaznom roku klub su napustili Petar Čeko, Mislav Glavinić, Antonio Lipotić, Luka Matić, Domagoj Veraja, Luka Zelenika i Domagoj Zovko.

Najvećim pojačanjima, pak, smatraju se dva povratnika: Baldo Cicijelj i Bruno Pralas, koji su već nosili ‘nebesko plavi’ dres, a dok su izbivali skupljali su drugoligaško iskustvo.

Cicijelj je rođen 7. travnja 1993. godine, a svoje prve nogometne korake započeo je u Sokolu iz Dubravke. Zatim slijedi odlazak u Slaven, a onda i nekoliko zagrebačkih klubova, nakon čega na zimu 2013. godine stiže u NK GOŠK Dubrovnik. Zadržao se četiri godine, uz jednu polusezonu odigranu u Zmaju iz Blata. U siječnju 2017. priključio se NK Solinu gdje se zadržao sve do ove sezone.

Pralas je rođen 23. kolovoza 1994. godine, te je kao junior jednu sezonu odigrao u RNK Splitu. Prve službene utakmice za GOŠK upisao je u jesen 2012. godine te se zadržao dvije sezone. Slijedio je prelazak u austrijski Sierning SV, a zatim i NK Dugo Selo, NK Zagreb te na kraju NK Novigrad.

Osim ovih poznatih imena, uprava GOŠK-a na Lapad je dovela još četiri igrača koja tek imaju dokazati svoju pravu vrijednost. Zvonimir Dalmatin (rođen 30. svibnja 1997.) desni je bek koji je cijelu svoju karijeru proveo u BiH Premijerligašu GOŠK-u iz Gabele.

Josip Ćurčić (28. ožujka 2000.) u Dubrovnik je stigao iz HNK Tomislava, člana Druge lige FBiH, gdje je nastupao za juniorski i seniorski sastav. Marin Tomas (11. siječnja 1995.) stiže iz NK Neretve, a dosad je nastupao za i za Neretvanca, HNK Neum te HŠK Zrinjski Mostar.

Posljednji u nizu pridošlica je Elliot Mišić (9. svibnja 2000.), krilni napadač koji je na Lapad stigao iz SAD-a, iz kluba Greater Seattle Surf SC.

Dubrovački trećeligaš, saznaje se s društvenih mreža, odigrao dosad jednu službenu prijateljsku utakmicu. Na Lapadu su poraženi od BiH prvoligaša Veleža s 1:5.

GOŠK-ovci svoj nastup u južnoj skupini 3. HNL u sezoni 2018./2019. otvaraju na Lapadu protiv Primorca iz Biograda, potom im 1. rujna na Lapad stiže RNK Split, dok će prvo gostovanje imati u 3. kolu 8. rujna kod Imotskog.

Od županijskih klubova, osim GOŠk-a trećeligaši su i Neretvanac Opuzen, Neretva Metković, Zmaj Blato te Jadran Luka Ploče.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist