Natrag
26.4.2018 09:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Gornji Horizonti pogubni po Neretvu”

17.7.2012 @ 21:00 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ekološke udruge Doline Neretve ogorčene su potezima potpredsjednika Vlade Radimira Čačića oko dogovora o izgradnji Hidroelektrane Dubrovnik II, koja će otimati vodu Neretvi.

Smatraju da bi zbog gradnje čak 7 hidrocentrala u istočnoj Hercegovini, dolina Neretve mogla postati beživotna skana pustinja. Od Čačića, dnosi Slobodna Dalmacija traže javnu objavu cjelovitog teksta sporazuma, sve kako bi hrvatska javnost vidjela što se gubi, a što dobiva ugovorom.

U Metkoviću su jučer održali i sastanka, donosi dalje Slobodna, s kojeg upozoravaju da će pristupiti radikalnim potezima građanskog neposluha ako Vlada ne udovolji njihovom zahtjevu. Spremni su na blokadu prometa od Opuzena do granice s BiH.

Gornji Horizonti, smatraju ekolozi, potpuno će uništiti dolinu Neretve.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana