Natrag
26.3.2019 22:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

GORNJA SELA DEMANTIRALA VLAHUŠIĆA Neka nama NAŠE autoceste!

7.9.2014 @ 18:28 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Predstavnici mjesnih odbora Gornjih sela demantirali su dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića.

Gotovo su složni – autocesta mora proći hrvatskim teritorijem do Osojnika! Podsjetimo, naš gradonačelnik zagovornik je skretanja trase autoceste u susjednu nam Bosnu i Hercegovinu. I dok brine on o Hrvatima u BiH, ekologiji i novcu očito ne brine o svojim sugrađanima, kojima bi autocesta itekako značila. Prvenstveno za turizam od kojega cijelo područje bivše Dubrovačke Republike i živi.
– Pitajte predstavnike mjesnih odbora i temeljnih ogranaka HDZ-a u Ljupču, Gromači, Mrčevu, Kliševu i Riđici bili oni htjeli da autocesta ide kroz njihovo selo? Pa da od kuće u drugi dio sela idu preko Slanog? – zapitao je prošlog tjedna Vlahušić.
I pitali smo ih. Gotovo svi koje smo uspjeli kontaktirati su za to da se autocesta gradi kako je i planirano, od Ploča do Osojnika hrvatskim teritorijem. Jedino je Pero Špikula, predsjednik Mjesnog odbora Ljubač, bio pomalo suzdržan. Nije se izjasnio je li za ili protiv, izvlačeći se na onu – ionako ni mi, ni gradonačelnik nećemo sudjelovati u odlučivanju. S druge strane, Ivica Vuleša, predsjednik Mjesnog odbora Kliševo, smatra kako cesta mora proći blizu Primorja.

Više pročitajte u novom broju DULIST-a.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana