Grad

GORNJA SELA DEMANTIRALA VLAHUŠIĆA Neka nama NAŠE autoceste!

GORNJA SELA DEMANTIRALA VLAHUŠIĆA Neka nama NAŠE autoceste!

Predstavnici mjesnih odbora Gornjih sela demantirali su dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića.

Gotovo su složni – autocesta mora proći hrvatskim teritorijem do Osojnika! Podsjetimo, naš gradonačelnik zagovornik je skretanja trase autoceste u susjednu nam Bosnu i Hercegovinu. I dok brine on o Hrvatima u BiH, ekologiji i novcu očito ne brine o svojim sugrađanima, kojima bi autocesta itekako značila. Prvenstveno za turizam od kojega cijelo područje bivše Dubrovačke Republike i živi.
– Pitajte predstavnike mjesnih odbora i temeljnih ogranaka HDZ-a u Ljupču, Gromači, Mrčevu, Kliševu i Riđici bili oni htjeli da autocesta ide kroz njihovo selo? Pa da od kuće u drugi dio sela idu preko Slanog? – zapitao je prošlog tjedna Vlahušić.
I pitali smo ih. Gotovo svi koje smo uspjeli kontaktirati su za to da se autocesta gradi kako je i planirano, od Ploča do Osojnika hrvatskim teritorijem. Jedino je Pero Špikula, predsjednik Mjesnog odbora Ljubač, bio pomalo suzdržan. Nije se izjasnio je li za ili protiv, izvlačeći se na onu – ionako ni mi, ni gradonačelnik nećemo sudjelovati u odlučivanju. S druge strane, Ivica Vuleša, predsjednik Mjesnog odbora Kliševo, smatra kako cesta mora proći blizu Primorja.

Više pročitajte u novom broju DULIST-a.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist