Natrag
19.2.2019 14:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Goreti “drvena medalja” u Perthu

9.12.2012 @ 12:03 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Hrvatska juniorska (U 18) vaterpolska reprezentacija zauzela je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se od 1. do 9. prosinca igralo u australskom Perthu nakon poraza u utakmici za broncu od reprezentacije Srbije sa 7:8 (po četvrtinama 2:0, 0:1, 4:4, 1:3).

Najbolji u redovima aktualnog europskog prvaka bio je Jugaš Antun Goreta, koji je postigao 3 gola. Dvaput je precizan bio Slavko Čalić (Mornar BS), a jednom Luka Lozina (Mornar BS) i Luka Bukić (HAVK Mladost). U redovima pobjednika tri gola zabio je Stanojević, dva je dodao Tanasković, a po jedan Maksimović, Mandić i Jakšić.

Prvaci svijeta su Talijani, koji su u finalu pobjedili Mađarsku s 10:8.
 
Inače, naši su na turniru u sedam utakmica ubilježili pet lakih pobjeda i dva minimalna poraza. Prvo su tukli Australiju 8:6, pa Južnu Afriku 25:1, Novi Zeland 17:4, Kolumbiju 24:5 i u četvrfinalu SAD 17:7. Dva poraza ubilježili su u izravnim okršajima za medalje, u polufinalu protiv Italije 9:10 i danas u borbi za broncu od Srbije 7:8.
 
Posebno vrijedi istaknuti doprinos mladog Jugaša Antuna Gorete koji je cijeli turnir odigrao jako dobro. Ukupno je u sedam utakmica zabio 19 golova.
 
Pod vodstvom trenera Hrvoja Hrestaka za hrvatsku juniorsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu su nastupili Marcelić, Bukić, Miloš, Gagulić, Čalić, Čagalj, Lozina, Buha, Goreta, Divković, Bašić, Živković i Šarić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana