Sport

Goreti “drvena medalja” u Perthu

Goreti "drvena medalja" u Perthu

Hrvatska juniorska (U 18) vaterpolska reprezentacija zauzela je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se od 1. do 9. prosinca igralo u australskom Perthu nakon poraza u utakmici za broncu od reprezentacije Srbije sa 7:8 (po četvrtinama 2:0, 0:1, 4:4, 1:3).

Najbolji u redovima aktualnog europskog prvaka bio je Jugaš Antun Goreta, koji je postigao 3 gola. Dvaput je precizan bio Slavko Čalić (Mornar BS), a jednom Luka Lozina (Mornar BS) i Luka Bukić (HAVK Mladost). U redovima pobjednika tri gola zabio je Stanojević, dva je dodao Tanasković, a po jedan Maksimović, Mandić i Jakšić.

Prvaci svijeta su Talijani, koji su u finalu pobjedili Mađarsku s 10:8.
 
Inače, naši su na turniru u sedam utakmica ubilježili pet lakih pobjeda i dva minimalna poraza. Prvo su tukli Australiju 8:6, pa Južnu Afriku 25:1, Novi Zeland 17:4, Kolumbiju 24:5 i u četvrfinalu SAD 17:7. Dva poraza ubilježili su u izravnim okršajima za medalje, u polufinalu protiv Italije 9:10 i danas u borbi za broncu od Srbije 7:8.
 
Posebno vrijedi istaknuti doprinos mladog Jugaša Antuna Gorete koji je cijeli turnir odigrao jako dobro. Ukupno je u sedam utakmica zabio 19 golova.
 
Pod vodstvom trenera Hrvoja Hrestaka za hrvatsku juniorsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu su nastupili Marcelić, Bukić, Miloš, Gagulić, Čalić, Čagalj, Lozina, Buha, Goreta, Divković, Bašić, Živković i Šarić.

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist