Natrag
21.7.2018 04:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

GORAN MARIĆ ‘Šaljemo jasnu poruku: Uloga Ministarstva državne imovine je oživljavanje Hrvatske’

11.9.2017 @ 13:46 Dulist Aktualno / Županija
14;14

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastali su se s ministrom državne imovine Goranom Marićem.

Na sastanku je potpisan Ugovor o prenošenju prava korištenja zgrade bivšeg suda u Metkoviću za projekt dnevne bolnice Metković koji je dio projekta unaprjeđenja zdravstva Dubrovačko neretvanske županije. Potpisan je i ugovor o dodjeli na korištenje prostorija bivšeg doma JNA na Lastovu Općini Lastovo u svrhu prenamjene prostorija Doma mladih Ubli te je sastanku je povodom potpisivanja ugovora prisustvovao i Leo Katić, načelnik Općine Lastovo.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije posebno se zahvalio ministru na dolasku i ostvarenju obećanog rezultata.

– Zahvaljujem ministru na dolasku i rezultatu kojeg smo obećali kad smo istaknuli probleme korištenja državne imovine koje ima ova Županija, nakon čega je ministar naglasio kako će država promptno rješavati to pitanje. S velikim zadovoljstvom mogu reći kako su ova potpisivanja dio toga rješenja. Tako potpisivanjem prvog ugovora želimo približiti građanima Neretve zdravstvenu zaštitu Opće bolnice Dubrovnik kao središnje ustanove zdravstva u našoj županiji. Potpisivanje drugog ugovora je posebno važno jer znamo koliko je Lastovo posebno u teškom položaju kao pućinski otok – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

– Ministar je u potpunosti opravdao činjenicu kako je Republici Hrvatskoj davno prije bilo potrebno osnivanje Ministarstva državne imovine koje može rješavati velike prepreke s kojim se susreću gradovi, općine i županije. Na sastanku je jedna od važnijih tema Vila Čingrija. grad Dubrovnik je zainteresiran za kupnju, a sudeći prema današnjem razgovoru taj posao će biti zaključen vrlo brzo, vjerujem na obostrano zadovoljstvo Grada i Ministarstva. Grad želi kupiti sve one nekretnine koje su od iznimnog značaja za Grad – rekao je gradonačelnik Mato Franković i dodao:

– Činjenica je kako na području Komolca postoje dvije velike parcele. Na tim parcelama planiramo izgraditi vrtić te je Ministarstvo državne imovine voljno prepustiti tu česticu bez naknade prepustiti Gradu Dubrovniku. A na drugoj čestici od 3 tisuće metara kvadratnih Grad ima intenciju izgradnje boćarske dvorane s popratnim sadržajem te će ju otkupiti od Ministarstva državne imovine – kazao je Franković te dodao kako će se dobiti dozvola za kanalizacijsku mrežu na Šipanu.

– Prema rezultatima razgovora vidljivo je kako smo realizirali sve što smo planirali. Ono što nije realizirano, ima izgleda biti u skorašnjoj budućnosti biti ostvareno. Posebice me veseli potpisivanje ugovora za projekt dnevne bolnice u Metkoviću jer nema ništa važnije za psihološku i društvenu atmosferu od sigurnosti. Zdravstvena zaštita je jedan od najvažnijh čimbenika posebno zbog prometne izoliranosti. Isto tako, imamo posebnu osjetljivost kad je u pitanju tako izolirani otok. Ovime šaljemo jasnu poruku kako je uloga Ministarstva oživljavanje Republike Hrvatske projektima koji su bili ‘usnuli’ odnosno zapušteni – kazao je među ostalim Marić.

Ministar će nakon sastanka posjetiti općinu Konavle gdje će se razgovarati o inicijativi DPDS-a o pretvaranju tvrđave na vrhu Prevlake u muzej.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana