DuList IN

GOOD FOOD Vrhunska večera chefa Dina Galvagna uz vina Jo Ahearne

GOOD FOOD Vrhunska večera chefa Dina Galvagna uz vina Jo Ahearne

Subota večer bila je rezervirana za večeru chefa Dina Galvagna u restoranu Amfora. Večera se održala u sklopu ovogodišnjeg Good Food festivala, a osim vrhunskih jela gosti su imali priliku kušati i vrhunska vina Ahearne.

-Prvi slijed sastoji se od kamenica i dagnji koje su u svom želeu s maslinovim uljem, ljutom narančom, jabukama i ljutikom. Uz to predjelo ide još i pogača od kiselog tijesta koja je rađena s isklijanom raži i brašnom žira česmine na kojoj je maslac od dvoraca i sirova lampuga. Drugi slijed je nikstamalizirana palenta od domaćeg kukuruza s raguom od murine, koji je motiviran Neretvanskim rižotom. Cijelo jelo je malo ‘spicy’ i servira se s kavijarom od ljutih papričica, kavijarom od mandarina te kremom od kozje skute. Treći slijed je dušeni cipal. Njega smo ‘odušili’ u umaku koji je dimljen. Tu je također umak od maginja, salata od korijandera i pire s maslinovim uljem. Četvrti slijed je pečena lopatica crne svinje s raštikom, ljutikom i složencem od krojena celera. Za desert smo spremili panna cottu od oraha s kožama od različitog jesenskog voća poput jabuka, naranača i kupina. Uz to služimo i kolač od tikve – predstavio nam je menu chef Galvagno.

Osim brojnih delikatesa na večeri su predstavljena i vrhunska vina iz vinarije Ahearne, vlasnice Jo Ahearne.

Jo Ahearne živi na Hvaru, a baš njena vina su komplementirala večeru poznatog chefa. Ona je položila ispite za Master of Wine, ekskluzivnu organizaciju koja trenutno okuplja 369 članova, od toga 124 žene, u 29 zemalja u cijelom svijetu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist