DuList IN

GOOD FOOD i Karmela Vukov Colić: Probali smo posebnu, ligurijsku focacciu

GOOD FOOD i Karmela Vukov Colić: Probali smo posebnu, ligurijsku focacciu

Radionica ‘Ciao Karmela u Liguriji’ poznate televizijske voditeljice i blogerice Karmele Vukov Colić ovog je četvrtka održana u prostorijama TIC-a. Karmela je polaznike podučila kako brzo i jednostavno napraviti dva vrlo ukusna talijanska jela, a koja, saznali smo uskoro! 

-Prvo radimo dva ligurijska specijaliteta. Ligurijska focaccia koji se razlikuje od ostatka takvih recepata u Italiji, te slanu pitu koju možete napraviti skoro uvijek i to od ostataka povrća koji vam se ‘vuku’ po frižideru. Kapula, brokula, mrkva, češnjak – sve to možete iskoristiti za jednu brzu i ukusnu pitu. Poslijepodne ćemo raditi tortu Caprese, čiji je recept, kao što to često biva, nastao greškom te je cijela njena priča vrlo zanimljiva jer se tiče i čak i Al Caponea. Torte ćemo raditi u bezglutenskoj verziji i one su vrlo lagane i ukusne – poručila je Vukov Colić.

U nastavku današnjeg dana svi posjetitelji Good Food festivala s Karmelom će se imati priliku družiti i u 17 sati prilikom radionice ‘Ciao Karmela na Capriju”, gdje će ona pokazati nastajanje nadaleko poznate Torte Caprese, ukusne slastice bez glutena. Za kraj programa Dubrovačka pivovara biti će domaćin Priče o pivu koja uključuje stručno vođenje i kušanje piva. U Priči o pivu od 19 sati može se naučiti kako teče proces proizvodnje piva, koliko traje, koje se vrste kvasca, hmelja i slada koriste u proizvodnji, koje se pivo pije za doručak ili uz desert, zašto je neko pivo tamno, a drugo jantarno narančaste ili pak svijetle boje.

 

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist