DuList IN

GOOD FOOD i Dino Galvagno: Zašto je važno kuhati hranu u skladu s prirodnim okruženjem?

GOOD FOOD i Dino Galvagno: Zašto je važno kuhati hranu u skladu s prirodnim okruženjem?

Radionica ‘Kuhanje u skladu s prirodom’ renomiranog chefa Dina Galvagna održana je ovog petka u prostorijama TIC-a. Brojni polaznici radionice naučili su itekako korisne trikove i savjete koje je chef Dino spremno dijelio.

Bilo da se radi o ribi, mesu ili povrću, chef Dino ističe kako je najvažnije da u potpunosti iskoristimo hranu na način da je što manje na kraju dana bacimo. Upravo u tome leži i cijela poanta održivog kulinarstva. Chef Dino se svakodnevno suočava s kreativnim izazovom – Što danas kuhati? Ono što je Galvagno podučavao je da svjesno, odnosno savjesno ograničimo namirnice prilikom pripreme jela kako bi što manje naškodili našem prirodnom okruženju. Tema radionice je bila priprema jela koja podržavaju održivo ribarenje i marikulturu, naravno, priprema ukusnih i zanimljivih jela.

-Večera koju pripremam kao i radionica su zapravo jednakih tema. Tema je generalno približiti održivo kulinarstvo, prije svega orjentirano na more. Mi trebamo paziti na sve što se događa oko nas, pogotovo u prirodi i u skladu s tim djelovati jer nas je na planeti sve više, a koliko ja znam planet se ne širi. Stoga je jedina budućnost za svih nas ona u kojoj obraćamo pažnju na okolinu i trudimo se što joj manje štetiti – poručio je Chef Galvagno.

Prisutni su imali priliku probati neobične kukuruzne tamalese u kombinaciji s rikulom, srđelama i pireom od maginja te obarenog luca na brisketu u kombinaciji s mladim lukom i crnom brokulom.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist