DuList IN

GOOD FOOD Festivalski četvrtak i mnoštvo humanitarnih događaja

GOOD FOOD Festivalski četvrtak i mnoštvo humanitarnih događaja

Četvrtak na Good Food Festivalu Dubrovnik 2018. donosi niz događanja koja uključuju prvu radionicu Udruge Deša posvećenu Primorskoj torti, zatim dvije radionice poznate televizijske voditeljice i blogerice Karmele Vukov Colić te Priču o pivu u Dubrovačkoj pivovari.

Zanimljivo, edukativno i slasno – tako se može opisati program ovog festivalskog četvrtka! Treba rezervirati svoje mjesto na vrijeme!

Prva radionica pripremanja tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša posvećena je Primorskoj torti, a počinje u 10:00 sati. Primorska torta je tradicionalni kolač Dubrovačkog primorja koji se priprema za svečane prigode od jaja, šećera, mjendula s dodatkom malo brašna i limuna. Ukrašava se tučenim šećerom i bjelancima. O kvaliteti primorske torte govori činjenica da se i danas priprema i uvrštava na svečane menije, a ovom radionicom vrijedne članice Deše žele tortu otrgnuti zaboravu. Na radionicama koje predstoje pripremat će se krokanat, paradižot i Dubrovačka rozata.

Četvrtak je i dan poznavateljice i ljubiteljice talijanske kuhinje, Karmele Vukov-Colić, televizijske voditeljice te autorice gastro bloga Ciao Karmela. U sklopu programa ovogodišnjeg festivalskog programa održat će dvije zanimljive radionice u TIC-u Pile. Najprije će na radionici ”Ciao Karmela u Liguriji” od 11 sati prezentirati izradu ligurske focaccie, a potom će na radionici ”Ciao Karmela na Capriju” od 17 sati pokazati nastajanje nadaleko poznate Torte Caprese, ukusne slastice bez glutena. Okupljeni će na Karmelinim radionicama naučiti kako se prave slane i slatke talijanske pite, a bit će to prilika i za ih kušati.

Dubrovačka pivovara domaćin je Priče o pivu koja uključuje stručno vođenje i kušanje piva. U Priči o pivu od 19 sati može se naučiti kako teče proces proizvodnje piva, koliko traje, koje se vrste kvasca, hmelja i slada koriste u proizvodnji, koje se pivo pije za doručak ili uz desert, zašto je neko pivo tamno, a drugo jantarno narančaste ili pak svijetle boje. Treba pokušati u okusima pronaći i razaznati tragove čokolade, citrusnih nota ili cvjetne arome. U Dubrovačkoj pivovari može se zaviriti u pogon i kušati Maestral, Fortunal, Grego i Goa piva koja se po prvi put proizvode u samom srcu Grada!

Dubrovačka trpeza i Rixos Brunch imaju plemenitu namjenu

Good Food Festival Dubrovnik već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Sav prihod Dubrovačke trpeze koja će se održati u nedjelju, 21. listopada, od 12:00 sati, namijenjen je za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije i Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Rina Mašera“. Također, cjelokupni iznos od prodaje ulaznica za Rixos Brunch koji će se održati u subotu, 20. listopada od 12:00 do 14:00 sati donirat će se za liječenje mlade sugrađanke Gabriele Šetka. Pozivaju se svi Dubrovčani i njihovi gosti da se pridruže humanitarnim događanjima na petom Good Food Festivalu kako bi još jednom pokazali svoju osjetljivost za one koji su u potrebi.
Tradicionalna “Dubrovačka trpeza” održat će se posljednji dan petog Good Food Festivala Dubrovnik 2018. Na trpezi duž cijeloga Straduna predstavit će se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. Uz simbolične cijene bonova koji će se prodavati od 10:00 sati, moći će se uživati u brojnim delicijama i kušanju vina. Bon za hranu će koštati 35 kuna, a bon za piće 15 kuna. U prigodnom programu koji će voditi Ivica Puljić, nastupit će KUD sv. Juraj Osojnik i Klapa Subrenum, i to već s početkom u 11:00 sati, dok će svečano otvorenje Trpeze uslijediti u podne.

Organizatori Dubrovačke trpeze koja ima humanitarni karakter, uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika su Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko – neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.
Pretposljednji dan ovogodišnjeg Good Food Festivala također uključuje humanitarno događanje -Rixos Brunch u subotu, 20. listopada, od 12:00 do 14:00 sati u Hotelu Rixos Libertas. Osoblje hotelskog restorana Mozaik priprema bogati brunch, čiji je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, za liječenje mlade sugrađanke. Uz velik i bogat izbor mediteranskih predjela i salata, jela s roštilja i stonske kamenice, chefovi će uživo pred gostima pripremati riblje i mesne delicije za glavno jelo. Za kraj ovog bogatog kulinarskog druženja šefica Rixosove slastičarnice priprema cijeli niz slatkih zalogaja. Cijena Rixos Bruncha po osobi iznosi 200 kuna (u cijenu nije uključeno piće), a potrebna je prethodna rezervacija.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist