DuList INUrednički izbor

GOOD FOOD FESTIVAL Čekaju vas domaće slastice i delicije, azijski specijaliteti, gastro ture i koncerti

GOOD FOOD FESTIVAL Čekaju vas domaće slastice i delicije, azijski specijaliteti, gastro ture i koncerti

Sladokusci će i ove jeseni doći na svoje. Naime, sedmi Good Foof Festival održat će se od 24. do 27. rujna u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, a upravo je ovog petka predstavljen njegov program.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić istaknula je kako će se cijeli festival održavati u skladu s epidemiološkim mjerama te da ga je upravo zbog mjera, ali i financijske situacije, ove godine bilo vrlo izazovno organizirati.

-Bio nam je izazov, međutim, mislim da smo uspjeli sastaviti lijep i kvalitetan program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Tijekom cijelog festivalskog tjedna održavat će se Tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje, festivalski doručci, gastroture, festivalsku kućicu na Pilama, pivske večeri. Kuhari 35 dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama od 150 kuna, a moći će ih se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna – istaknula je Hrnić.

Cijeli program započinje u četvrtak 24. rujna u 10 sati radionicom tradicionalnih slastica u Udruzi DEŠA na kojoj će se pripremati sočni kolač od mjendula, agruma i lavande. Radionicu će voditi nutricionistica Mirna Sarić. DEŠA-ine radionice odvijat će se svakog dana u Lazaretima, a na njima će se moći kušati kolač od smokava i kozje skute, tradicionalne kolače iz Doline Neretve te lumbliju.

Osim slastica, sladokusci će moći uživati i u kvalitetnoj street food hrani. Kako je Hrnić naglasila, u Dubrovačku pivovaru stiže ponuda ukusnih BarBaQ burgera koji se odlično slažu s craft pivom.Tako će se u četvrtak od 14 do 24 sata moći uživati u ovoj ukusnoj ponudi uz živu glazbu od 20 sati. Prvu večer Good Food Festivala na platou Lazareta u 20.30 sati nastupit će Ines Tričković Sextet uz koncert ‘Runjić in blue’. Tema ove večeri bit će ‘Jazz i čokolada’.

Na Good Food Festivalu bit će i pregršt sloow food delicija pa će se tako u restoranu Orsan drugog dana festivala s početkom u 19 sati održati ‘Ribareva večera’. Pripremat će se jela s lokalno uzgojenim namirnicama proizvođača iz Gornjih sela.

U restoranu Urban&Veggie na svoje će doći ljubitelji azijskog street fooda, a i vegetarijanci će moći pronaći jela po svom ukusu. U azijskim specijalitetima sladokusci će moći uživati 26. rujna od 19.30.

Sva događanja, predstavila je Ana Hrnić, bit će popraćena i kulturnim te zabavnim sadržajem. Tako će se moći odabrati i neki zanimljivi gastro film u Kinematografima Dubrovnik, uživati u živoj glazbi ili odabrati zanimljivu gastro turu koja će sve zainteresirane kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje. Good Food Festival zaokružit će koncert povodom Svjetskog dana turizma u nedjelju 27. rujna. u 19 sati. Nastupit će Brass&Percussion Septet DSO-a. Zbog epidemioloških mjera i cijele situacije s pandemijom koronavirusa ove godine tako neće biti tradicionalne Dubrovačke trpeze.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist