DuList IN

GOOD FOOD Boje jeseni na uvijek bogatoj ponudi ‘Dubrovačke trpeze’

GOOD FOOD Boje jeseni na uvijek bogatoj ponudi 'Dubrovačke trpeze'

Kao što to već tradicija nalaže i ove godine za kraj uvijek popularnog Good Food festivala na Stradunu je ove nedjelje bila postavljena ‘Dubrovačka trpeza’. Od slastica do burgera i mušula, svi posjetitelji su unatoč lošem vremenu imali priliku počastiti se i pritom donirati novce za humanitarni cilj.

Na Dubrovačkoj trpezi prikupljen je rekordan iznos od 77 330 kuna što je 12 tisuća kuna više nego prošle godine. Sav prihod namijenjen je za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije i Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama ‘Rina Mašera’.

Na trpezi dugoj čak 200 metara predstavilo se sedamdesetak izlagača koji su atraktivnom prezentacijom svojim jela privukli veliki broj posjetitelja, kako domaćih, tako i inozemnih.

-Ove godine imamo i korčulanske ugostitelje uz već tradicionalne konavoske ugostitelje, tako da sad slobodno možemo reći da trpeza tako obuhvaća ugostitelje iz cijele županije. Humanitarni karakter cijelog događanja je svakako najvažniji. Osobno mogu reći da mi je za oko zapelo svako drugo jelo, a kako i neće kada se radi o uistinu najboljim delicijama naših ugostitelja – prigodno je poručio gradonačelnik Mato Franković koji je sa svojom obitelji obišao trpezu.

Uz simbolične cijene bonova koji su se prodavali od 10 sati, moglo se uživati u brojnim delicijama dubrovačkih ugostitelja i u kušanju vina konavoskih i peljeških vinara. U prigodnom programu koji je vodio Ivica Puljić, nastupili su KUD sv. Juraj Osojnik i Klapa Subrenum. Organizatori Dubrovačke trpeze, uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika su i Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

Šarenilo i bogatu ponudu ovogodišnje trpeze osjetite u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist