Politika

Golf na Srđu središnja točka Gradskog vijeća

Od 33 točke koje će se naći na dnevnom redu 2. sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u utorak, 30. srpnja, u centru pozornosti javnosti bit će rasprava o UPU „Športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug“.

Uz već uobičajena vijećnička pitanja kojima počinje svaka sjednica, na dnevnom redu još će se, između ostalog, naći izvješća o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika u 2012. godini, odluke o imenovanjima u školske odbore dubrovačkih osnovnih škola te odluka o imenovanju glavnog dirigenta Simfonijskog orkestra. akođer vijećnici će između sebe izabrati članove Odbora Gradskog vijeća, od Odbora za statut i poslovnik do Odbora za međunarodnu suradnju.

Zanimljivo je primjetiti kako su na dnevnom redu 2. sjednice izostale točke koje se već tradicionalno nađu na svakoj 'prvoj radnoj' sjednici u mandatu, a to su razrješenja starih i imenovanja novih članova nadzornih odbora i upravnih vijeća.

">

Naravno, riječ je o imenovanjima koja su dosad bila predmet političkih dogovora unutar vladajuće većine u Gradskom vijeću, a u novim uvjetima lijevo-desne koalicije još uvijek nije došlo do dogovora i po tom pitanju. I to je očito znak kako se čeka izglasavanje UPU-a, a onda 'kud koji mili moji'…

Pročitajte još

VIDEO/HDZ-OVCI IZ DNŽ U CIBONI Plenković: Ovo pobjedničko ozračje pokazuje snagu HDZ-a

Dulist

NATAŠA GABRIČEVIĆ: Dubrovačka Republika imala je emisare u europskim prijestolnicama, zato moramo i mi

Maria Prkut

LUJIĆ I KRISTIĆ ‘Investitori love u mutnom, žurno treba donijeti novi GUP’

Dulist