Politika

Golf na Srđu središnja točka Gradskog vijeća

Golf na Srđu središnja točka Gradskog vijeća

Od 33 točke koje će se naći na dnevnom redu 2. sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u utorak, 30. srpnja, u centru pozornosti javnosti bit će rasprava o UPU „Športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug“.

Uz već uobičajena vijećnička pitanja kojima počinje svaka sjednica, na dnevnom redu još će se, između ostalog, naći izvješća o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika u 2012. godini, odluke o imenovanjima u školske odbore dubrovačkih osnovnih škola te odluka o imenovanju glavnog dirigenta Simfonijskog orkestra. akođer vijećnici će između sebe izabrati članove Odbora Gradskog vijeća, od Odbora za statut i poslovnik do Odbora za međunarodnu suradnju.

Zanimljivo je primjetiti kako su na dnevnom redu 2. sjednice izostale točke koje se već tradicionalno nađu na svakoj 'prvoj radnoj' sjednici u mandatu, a to su razrješenja starih i imenovanja novih članova nadzornih odbora i upravnih vijeća.

Naravno, riječ je o imenovanjima koja su dosad bila predmet političkih dogovora unutar vladajuće većine u Gradskom vijeću, a u novim uvjetima lijevo-desne koalicije još uvijek nije došlo do dogovora i po tom pitanju. I to je očito znak kako se čeka izglasavanje UPU-a, a onda 'kud koji mili moji'…

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist