Aktualno

”Golf na Srđu je javni interes”

Druga točka dnevnog reda je izglasavanje UPU-a Bosanka.

-Dubrovnik ima svoju povijest, i ovaj projekt ima svoju povijest. Ja sam treći gradonačelnik koji ima ovaj projekt pred sobom, a vlasništvo zemljišta na Srđu je samo dva pravna subjekta – stanovnika Bosanke i Vlade RH. Grad tamo nema zemljišta ni da stavimo kante za smeće. O kakvom mi ekstra profitu pričamo na Srđu kada nema ekstra profita ni na plaži –rekao je među ostalim gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Projekt je predstavila Maja Madirazza ispred tvrtke Urbos, izrađivača UPU-a, a Ivan Viđen ispred liste Srđ je Grad objasnio je 11 amandmana koje je lista predstavila. Oni služe 'da spriječe najgore, ako se ovaj projekt zaista nametne'.

Matko Bupić ispred Hrvatskih Laburista sa govornice je rekao kako je ovo isključivo nekretninski biznis.
-Nemojte stavljati omču Gradu oko vrata. Provedimo još jednom javnu raspravu. Bolje sedam puta mjeriti, a jednom rezati, nemojte da nas generacije proklinju – zavapio je Bupić.

Antun Pravedan istaknuo je kako Grad jednostavno nema novaca  za ulaganje na Srđ, dok je Ivan Viđen (SJG) ponovio kako se oštro protive projektu kojeg smatra parazitskim na Grad Dubrovnik.

-Raspravljat o ovom UPU nije uništavanje poduzetničke klime, upravo suprotno, ne možemo poslati poruku da ćemo prihvatiti svakog tko dođe – rekao je Viđen.

Vlahušić mu je odgovorio kako je projekt golfa na Srđu javni interes jer će se u sklopu njega obnoviti i tvrđava Imperijal.

-Dvije trećine zaposlenih u Dubrovniku vezano je uz turizam. Ostali su u gradskoj, javnoj i županijskoj upravi. Nova radna mjesta, njih 500, jesu važna. Koliko košta svako novo radno mjesto – rekao je Vlahušić.

 

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist