Aktualno

GODIŠNJICA PREPUNA USPOMENA Gimnazijalci slave 60 godina mature

GODIŠNJICA PREPUNA USPOMENA Gimnazijalci slave 60 godina mature

Maturanti Gimnazije Dubrovnik, generacija 1958./1959. godine, okupila se ove subote ujutro na skalinima svoje nekadašnje škole pred proslavu 60 godina mature. Na okupljanje je stiglo njih 13. Kako nam je ispričao jedan od slavljenika gospar Draško Ljubibratić, mnoge od njih život je odveo u inozemstvo, a neki su i bolesni pa nisu mogli doći. Te godine, naglasio je gospar Ljubibratić, maturiralo ih je 76.

-Nas u A razredu bilo je inače 20-ak i zvali smo se ‘Englezi’. Druga dva razreda bili su ‘Francuzi’ i miješano francuski-njemački. Dijelili su nas tad po jezicima. A, kako nam je tad bilo? Ne može se to uopće mjeriti. Neke stvari koje učenici danas rade mi nismo smjeli ni pomislit’. Ovo danas nije odnos između profesora i učenika, već ‘hajdučija’. Za moj pojam to ne dolazi u obzir. Itekako smo poštivali naše profesore, nikakvu zafrkanciju i ludosti im nismo priređivali. Poć’ nešto ružno reć’ profesoru ili ga udarit’ bilo je nezamislivo. Ma i danas je to nepojmljivo – prisjetio se gospar Draško dodavši kako im je razrednica bila profesorica hrvatskog Marija Zlošilo.

-To je žena koja me je te četiri gimnazijske godine u crno zavila. Kad sam položio hrvatski na maturi, reko sam ‘sad sam sve položio’. Muku sam s njome mučio. Bilo je to prije jako puno godina, ali urezalo mi se u sjećanje k’o da sam jučer popodne položio maturu – istaknuo je gospar Draško.

Ugodno druženje povodom 60 godina mature ovi će gimnazijalci nastaviti večerom u restoranu Orhan gdje će obnoviti sjećanja na lijepe trenutke koje su zajedno proveli u školskim klupama.

Kako je proteklo njihovo današnje druženje ispred Gimnazije, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist