DuList IN

GODINA SVETOGA VLAHA Pogledajte što su pripremili učenici OŠ Marina Držića

GODINA SVETOGA VLAHA Pogledajte što su pripremili učenici OŠ Marina Držića

Uz pjesme, recitacije i izložbu učeničkih radova Osnovna škola Marina Držića obilježila je Godinu svetoga Vlaha.

U srijedu, 19. listopada u sportskoj dvorani Osnovne škole Marina Držića održana je priredba na kojoj su predstavljene aktivnosti ove škole u Mjesecu svetoga Vlaha. Uz učenike, u publici su bili i članovi njihovi obitelji te gosti: zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, pročelnik upravnog odjela Grada Dubrovnika za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, rektor crkve svetoga Vlaha don Toma Lučić i ovogodišnji festanjuli Zvonimir Cetinić i Ante Pavlović.

Nakon Himne svetoga Vlaha, uslijedile su prigodne recitacije i plesne točke. S obzirom da se u ovoj školi provodi nastava za djecu s posebnim potrebama, u programu priredbe bile su i pjesma s plesom uz jezične znakove za osobe oštećena sluha te video o likovnoj radionici na kojoj su učenici obuhvaćeni prilagođenim programom izrađivali suvenire svetoga Vlaha.

Uz glazbu i recitacije, u programu priredbe bila je i izložba likovnih radova, edukativnog materijala, brošura i školskih novina na temu svetoga Vlaha koje su izradili učenici u suradnji sa svojim nastavnicama likovnog odgoja, hrvatskog jezika i vjeronauka. Predstavnice i predstavnici škole, Grada Dubrovnika i Europskog doma Dubrovnik, koji koordinira program Godine svetoga Vlaha, dogovorili su da se dio tih uporabnih predmeta iskoristiti za pripremu Feste svetoga Vlaha 2017.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist