Kultura

‘Glumice II. kategorije’ na 26. Festivalu glumca

Predstava ‘Glumice II. kategorije’ u produkciji Kazališta Marina Držića gostuje u Vinkovcima na 26. Festivalu glumca. Izvedba će se održati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić 12. svibnja u 19 sati. Uspješnica koja je lani premijerno izvedena na maloj Sceni Bursa u KMD-u režijsko je ostvarenje Srđane Šimunović prema tekstu koji sama potpisuje uz dijelove zapisa Iva Vojnovića te Davora Mojaša.

Riječ je o autorskom projektu koji je pisan ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. U predstavi igraju Izmira Brautović, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

Festival glumca je ugledna manifestacija koju zajednički organiziraju Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca, a utemeljili su ga 1994. godine HDDU i Vukovarsko-srijemska županija.

Pročitajte još

S prvim danom lipnja otvara se ljetno kino Jadran

Dulist

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija