Kultura

‘Glumice II. kategorije’ na 26. Festivalu glumca

Predstava ‘Glumice II. kategorije’ u produkciji Kazališta Marina Držića gostuje u Vinkovcima na 26. Festivalu glumca. Izvedba će se održati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić 12. svibnja u 19 sati. Uspješnica koja je lani premijerno izvedena na maloj Sceni Bursa u KMD-u režijsko je ostvarenje Srđane Šimunović prema tekstu koji sama potpisuje uz dijelove zapisa Iva Vojnovića te Davora Mojaša.

Riječ je o autorskom projektu koji je pisan ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. U predstavi igraju Izmira Brautović, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

Festival glumca je ugledna manifestacija koju zajednički organiziraju Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca, a utemeljili su ga 1994. godine HDDU i Vukovarsko-srijemska županija.

Pročitajte još

DUBROVAČKI MUZEJI U OGULINU Zlatno libro predstavljeno u Ivaninoj kući bajke

Dulist

NIKŠA MATIĆ Težimo postati mjesto u kojem će svaki posjetitelj osjetiti život Držićevog Dubrovnika

Andrea Falkoni Račić

POSVEĆENE PRIJATELJIMA, LJUBAVIMA Predstavljena zbirka pjesama ‘PoSvete’ Voja Šindolića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija