Natrag
26.4.2019 07:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

GLEDAM SVOJE KONAVLE Stanje uređenosti i sklad prostora saznat će se početkom prosinca

15.10.2018 @ 20:17 Dulist Županija
6;6

Podijelite:

‘Gledam svoje Konavle’ projekt je kojim se želi podići svijest lokalne zajednice o potrebi poboljšanja razine uređanja i sklada u ruralnom prostoru Konavala, educirati lokalno stanovništvo kako bi se odgovornije ponašali u gospodarenju otpadom i kako bi pravilnije i skladnije uređivali privatne i javne površine čime će se doprinijeti unapređenju kvalitete prostora za posjetitelje, ali i za lokalno stanovništvo.

Tako je Agroturizam Konavle ovog ponedjeljka u Čilipima predstavio stručni tim koji je zadužen za realizaciju ovoga projekta kojeg čine doc. dr. sc. Ines Hrdalo – krajobrazni arhitekt sa Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. David Kabalin, dia – specijalist za zaštitu spomenika i lokaliteta, Anita Trojanović, mag. ing. prosp. arch. – Studio LandA d.o.o. i Jelena Gale Pregelj, mag. oec. –iz udruge Agroturizam Konavle.

Oni će u narednom razdoblju terenski obići osnovne prometnice u Konavala te će metodom zapažanja prostora uz prometnice evidentirati stanje i izraditi fotodokumentaciju. Potom će se napraviti analiza i ocjena zatečenog stanja, izrada foto elaborat. Dobiveni rezultati će se prezentirati početkom prosinca kada je planirano provesti i stručno predavanje ‘Stanje uređenosti i sklada prostora Konavala s preporukama i modelima razvoja’.

Za uspješnost ovoga projekta od izuzetne je važnosti komunikacija s lokalnim stanovništvom i koordinacija dionika u lokalnoj zajednici koji mogu pridonijeti rješavanju spornih elemenata u prostoru koji narušavaju sklad konavala kao destinacije izvrsnosti u ruralnome turizmu.

Projekat se provodi uz podršku Zračne luke Dubrovnik i u suradnji s Općinom Konavle. Današnjem predstavljanju su, osim predstavnika Agroturizma Konavle i stručnog tima bili prisutni i resorni pročelnici u Općini i Županiji Perica Pušić i Ivo Klaić, kao i veći broj stanovnika Konavala koji su ocijenili ovu temu kao posebno značajnu za dizanje ukupne kvalitete života na ovom prostoru.

Projekt ‘Gledam svoje Konavle’ je zamišljen kao višegodišnji projekt koji će se provoditi svake godine u proljetnom ili jesenskom terminu sa stalnom nadogradnjom i jačim edukativnim karakterom upotpunjen ekološkim akcijama.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana